Allmänt, Foto

Varde ljus

Solcelsslampor

Sådana här små solcellslampor köpte jag på Rusta förra helgen, då jag var på shoppingrunda i H. De kostade 5 kr styck så jag slog till på hela fem stycken. Jag har gjort av med mer pengar än så på värre saker…

Nåväl, de ville inte lysa. De var alltså förpackade en och en i genomskinlig plast, utan någon som helst bruksanvisning. Syrran köpte något liknande när vi var i USA förra våren och meddelade att ”det var en liten grej man måste ta bort”. VADÅ LITEN GREJ??? Var?

A och jag har fipplat med dem. Till slut hittade han hur de skulle tas isär* och titta: där var en on/off-knapp!

Fejkat mörker

Nu lyser de så här tjusigt bredvid plattorna framför bron! Observera att vi inte alls har så här mörka nätter, utan det är typ bara skymning vid 00:30 (då den här bilden togs). Mobilkameran suger rejält vid mörkerfotning, det kan man ju om inte annat se på bilder tagna inomhus under vintern.

Jag är i alla fall nöjd med att ha fått igång dem, även om det kanske är lite fel årstid att sätta ut trädgårdsbelysning. Nu närmar sig midnattssolen, så jag kommer inte att behöva någon utebelysning förrän mot slutet av augusti. Ja, ja. Då är de färdigt på plats.

[tags]solcellslampor, billigt krafs, trädgårdsbelysning[/tags]

*) För den som inte lyckats lista ut det: man kan ta av den silvriga ”hatten” från lampglaset. Det är på undersidan av ”hatten” som on/off-knappen sitter.