Allmänt, Foto

Grilltider

Klotgrill

Sommarens första grillning är avklarad!

A skötte grillandet, jag skötte ”det andra” (hemgjord potatissallad, dukning, skära upp korvförpackningar, m m). All korv åts upp, men det finns rester av potatissalladen till de korvar som ska grillas ikväll. Egentligen hade jag tänkt servera dem med enbart bröd (och senap & ketchup), för att få lite variation i matlagningen, då potsalladen brukar ta slut direkt.*

Jag måste försöka hitta fler recept jag kan använda mig av. Visst vet jag att ”man kan grilla allt”, men det blir lätt att tralla på i samma gamla hjulspår. Speciellt om viss mat måste förberedas (på spis eller i ugn) innan man slänger den på grillen för att få lite extra smak och färg. Då brukar jag oftast hoppa över grillmomentet.

Angående grillat; A fick ett set med grillbestick (knivar & gafflar) från jobbet i julklapp för något år sedan. Han gav dem till mig – som lyckats slarva bort dem… Alltså, jag vet att jag satt dem på något udda ställe, så de inte skulle blandas in med de vanliga besticken eller köras i diskmasken, men jag minns inte var. 🙄

Dessutom hade vi igår en diskussion om ifall det även följde med grilltång, och annat att använda till själva grillen, i det där setet. Jag hävdar att det inte gjorde det, han påstår att det visst gjorde det. Den dagen vi hittar grillbesticken kanske vi får svar på den frågan.

[tags]grilla, variation, grillbestick[/tags]

*) Det kan ju förstås hända att jag ”råkar” äta upp salladen till lunch istället… 😉