Allmänt, Foto

Kalas

image

A och jag var bjudna på kalas idag: 1-årskalas för lille J! 😆 Det åkte vi gärna till, men i varsin bil… A hade annat han skulle göra när han ändå for till L, och ville därför inte åka med mig. (Egentligen är födelsedagen på tisdag, men ingen har tid att komma på kalas mitt i veckan.)

För att slippa ha kalaset hemma, hade B och J använt en av hyresföreningens (?) samlingslokaler, som de boende får låna gratis. En väldigt behändig lokal, må jag säga! Lagom stor, med extrabord och -stolar, ett litet kök med diskmask och dubbel kaffebryggare, så det gick snabbt att ordna fram fikat. Stort plus för att det fanns riktigt porslin, så man slapp äta tårta på vingliga pappersassietter.

Festbordet var anpassat till alla behov; det var socker-, laktos- och glutenfritt om vartannat. Inte bara för oss släktingar, som började kalaset en timme i förväg, utan även för de andra gästerna. Fikat räckte, det blev mycket över.* Tyvärr hade jag inga behållare att frakta hem fikarester i, annars hade jag gärna offrat mig och tagit en del av godsakerna.

Lillprinsen fick hjälp att öppna paketen (att riva och slita i pappret var roligast)(han har flått tapeterna från väggen bredvid sin säng…) och gillade allt han fick. Presenten från mig följde med mig hem igen. Dels behöver viss montering göras, dels tar den stor plats. De insåg att den inte skulle rymmas i deras bil idag. När de varit hit under marknaden, tar de hem den istället – färdigmonterad.

[tags]kalas, 1 år, samlingslokal, fika, presenter[/tags]

*) Smart att lägga kalaset efter lunch! Alla hade nyligen ätit när de kom.