Allmänt, Foto

Torkväder

Torkvinda

Handdukar på tork, redo för nästa omgång gäster.

Även om jag klagar på värmen – jo, det gör jag! – så är det ett fantastiskt torkväder! Fukten/vätan fullkomligen ångar bort från de plagg jag hänger på torkvindan på nolltid! Synd, bara, att jag jobbar och inte hinner/orkar tvätta allt jag borde få tvättat under veckorna. Får försöka ta itu med det under helgen istället.

En väldigt irriterande sak med Facebook är att mitt inflöde fylls av bilder av 1) sol, 2) bad och 3) termometrar. Folk tycker det är härligt med denna hetta!?! Själv funderade jag på att bära ut en tältsäng och sova på altanen inatt, bara för att få lite svalka, men det stupade på att jag inte har något myggnät.

Jag har ätit EN glass i år. Det måste jag råda bot på, eller hur? 😉 Jag har inte ens någon glassbunke hemma, att sleva upp glass i en skål ifrån. Eller – det kan finnas, längst ner i frysen, men den är förmodligen mumifierad vid det här laget. Det är många år sedan jag köpte hem glass senast.

Glassbilen lärde sig snabbt att den gjorde stora affärer vid min postlåda, för (förutom de inköp jag gjorde) mina favoritgrannar köpte ofta glass åt barnbarnen (och sig själva). Det är många år sedan, men den stannar fortfarande och tutelitutar sin öronbedövande melodi, som får igång grannhundarna att skälla som galningar.

Årets första dopp närmar sig! Varje kväll kommer jag närmare och närmare ett beslut, men jag måste dels hitta sällskap (tråkigt att bada ensam), dels hitta ett avskilt badställe. Jag känner mig som Den Vita Valen – stor, blek, tjockast på mitten – och har inga badkläder. Vill ju inte skrämma ev andra badare, speciellt om de är barn. Vem vet vilka mardrömmar mitt dopp kan framkalla? 😉

Planen är att snofsa upp mig med en snygg BH och någotsånär matchande trosor (som inte blir allt för genomskinliga), med klänning över. Dopp i underkläderna, och så på med klänningen och lirka av undisarna under klänningen när jag är på land igen. Hopp in i bilen och hem. Jag tänker INTE sitta med blöta trosor och dra på mig blåskatarr/ urinvägsinfektion/ annat köldrelaterat.

Ja, ja. Vi får väl se om jag kommer iväg ikväll. Eller under helgen. Eller någon dag/kväll alls, överhuvudtaget. Badkruka var namnet. :mrgreen:

[tags]torkväder, sova ute, glass, glassbilen, bad[/tags]

2 kommentarer på “Torkväder”

  1. Badkruka VAR mitt namn. Men idag drev värmeböljan ner mig i vattnet 3(!) gånger!

Kommentarer är stängda.