Allmänt, Foto, YouTube

Helgen som gått

Vattenmelon

Jag var helt enkelt tvungen att prova om det stämde, tricket att skära upp en vattenmelon på nolltid utan slask – och det gick alldeles utmärkt! Själva tricket hittade jag på Youtube, där jag hittat annat smått & gott under årens lopp. (Och det är inte mitt fel att det är filmat ”på fel ledd”.)

Halsband

På lördag kom C förbi och hade ett halsband till övers åt mig! Hon hade beställt (annat) på postorder, och provade ta ett halsband också. Tyvärr var det för tungt för hennes nacke, men hon kom genast på vem som använder halsband dagligen… 😉

Jag hade precis stigit upp – ungefär, någon timme hade väl gått – när hon kom, eftersom jag var ut på galej med polarna på fredag kväll. Det blev visserligen en lugn och stillsam kväll, och jag var den första som for hem, men vi hade kul!

Dalmatinervalp

Det här är min sorts hund! Inte för att det är en dalmatiner, utan för att den är av plast/ keramik/ whatever. Rumsren, hårar inte – och jagar inte katterna… 😉 Nu är den inte min, utan syrrans, men visst är den söt?

Jag blev bjuden på grillkväll till syrran i K i lördags, då A med familj är här uppe i norr. Två (eller flera) själar med samma tanke, eftersom jag tänkt ringa och bjuda in mig själv precis innan jag fick ett SMS med inbjudan. Då jag antog att antalet gäster kunde variera (skulle gänget från L komma eller inte?) så tog jag med extra grillmat och en stor laddning hemgjord potatissallad.

Det blev en lång, men trevlig, kväll och jag var hemma en bit in på söndagen. Söndag har jag alltså inte gjort mycket. Ätit rester, slappat, laddat hem en ny e-bok som sommarläsning.* Det var perfekt torkväder, men jag orkade inte släpa ner överkastet till tvättmasken (det är det som står på tur på tvättlistan) i värmen som kommit tillbaka.

[tags]vattenmelon, halsband, hund, grillkväll, Nora Roberts, Främlingen vid havet[/tags]

*) Jag hade förstås hellre satt tänderna i någon riktigt blodig deckare men saknade inspiration att söka rätt på någon jag inte redan läst. Som sommarläsning funkar den här boken säkert alldeles utmärkt.