Allmänt

Torka

Det är svår torka, både i bloggen och i nyhetsflödet. Tidningarna blir tunnare och tunnare, och består mest av annonser, känns det som. Själv kommer jag på massor av saker jag vill blogga om, men bara när jag är utom räckhåll för en dator. När jag väl sitter vid tangentbordet, har alla idéer runnit av mig.

Det känns mest som att jag bara rabblar upp vad jag tidigare gjort – ”igår gjorde jag ditten och i förrgår datten” – och mina roligheter* har helt försvunnit. Det beror väl på att det är 1) sommar, 2) varmt och 3) att jag funderar på många saker, men inte sådant jag tänker skriva om i bloggen.**

Den här veckan har jag gjort mig en enkel punktlista: en punkt per dag.

  • Måndag: disken
  • Tisdag: återvinningen
  • Onsdag: rensa kökssoffan
  • Torsdag: städa toalett/badrum
  • Fredag: dammsuga

Det är ungefär vad jag orkar med i den här klibbiga värmen. Igår fick jag slå av fläkten på kontoret, och låter den vara avstängd även idag, för jag håller på med diverse lösa papper som flyger åt alla håll om fläkten är på. Det gör ju inte arbetet svalare, men snart har jag fått undan allt så jag kan slå på fläkten igen. 🙄

[tags]bloggtorka, punktlista, värme[/tags]

*) Alltså, jag tycker de är roliga, även om inte någon annan gör det. 😳

**) Filosofiska funderingar, typ medelålderskris. :mrgreen: Inget allvarligt, alltså, men ändå sådant jag håller för mig själv.