Allmänt, Foto

Äggande

Äggkartong

När jag rensade – och körde undan – returpapperssamlingen jag hade på kökssoffan, plockade jag ur de äggkartonger som samlats. Eftersom M har höns (på hobbynivå) tar hon gärna emot kartongerna. Jag sparade dessutom en åt mig själv, så jag kunde köpa färska ekologiska ägg ur kylen på jobbet. Lite roligt – de har ibland olika färg och storlek, men jag tycker bara det är charmigt. 🙂

Nu vet jag inte om M:s ägg verkligen räknas som ”ekologiska”, med tanke på hur kravlistan ser ut för att något ska få kallas ekologiskt, men hönsen är nästan lika bortskämda som mina katter. Enda skillnaden är att de (hönsen) inte sover i mattes säng… I mina ögon är de så ekologiska de kan bli. Handmatade små kelgrisar – precis som mina katter!

[tags]ägg, höns, ekologisk[/tags]