Allmänt

Skumt på natten

Ojojoj! Det är verkligen skumt ute på nätterna nu – i dubbel bemärkelse!

Jag var ute och tog mig en rök vid 02-snåret inatt.* Konstaterade att det faktiskt börjar vara rätt mörkt utomhus vid den tiden numera. Katterna var med mig; froppisen på ett trappsteg, madamen på gräset bredvid bron.

Så såg jag två killar/ karlar som gick över gräsmattan mot hundgrannens friggebodar. Eftersom hans fru har släktingar som brukar komma och plocka bär så här års, funderade jag inte särskilt på det. De kanske också hade vilat under de varma timmarna och var – precis som jag – pigga på natten? Men varför gick de även runt den andra grannens garage? Och varför gick de bara på gräsmattan, inte på det knastriga gruset?

Så försvann de utom synhåll och jag fortsatte med min rök (det är ingen lång stund vi talar om). Plötsligt ser jag froppisen stelna till och spana mot husknuten, och när jag vänder på huvudet ser jag i ögonvrån en figur som hoppar tillbaka runt knuten igen! 😯

Jag behövde alltså bara visa mig så försvann de** men jag hann aldrig se åt vilket håll de for. Rusade in, men i köket var rullgardinen neddragen och i vardagsrummet hade jag fällt för persiennerna, så innan jag kunde kika genom fönstren var de borta. Och inte förrän i morse kom jag på att jag skulle ha stannat kvar ute och hört om jag hörde någon bil som startade.

A har semester, så han är hos mig för att kolla så inget har försvunnit ur dubbelgaraget. Det är ju både hans och mina grejer där, och allt är blandat. Han har mycket bättre koll än jag. (Det enda jag håller rätt på är vilka vinterdäck som är mina.) En del saker flyttar han över till källargaraget, som endast går att öppna inifrån huset, och han ska låsa dörrarna ordentligt när han är klar.

Han pratade även med de närmsta grannarna, så de vet vad som är på gång. Jag var hem på lunchen och fick höra att bästisgrannarna hade haft en ”utegrej” framför ytterdörren en dag när de kom hem – och den hade inte flyttat sig dit av sig själv. Tydligen är det så tjuvarna kollar om någon är hemma.

Nu får vi hoppas att jag skrämde iväg dem ordentligt, så de inte kommer tillbaka!

[tags]skumt, mörkt, natt, inbrott, tjuvar[/tags]

*) I vanliga fall sover jag då, men just inatt hade jag slumrat aningen för sent och aningen för länge framför TV:n.

**) Jag brukar ha den påverkan på karlar. :mrgreen:

2 kommentarer på “Skumt på natten”

  1. Tyvärr är detta det sämsta med sommaren att alla klåfingriga dyker upp i bostadsområden då vi är på semester. Vi har klarat oss bra i vårt bostadsområde ”hittills” kanske är bäst att lägga till

Kommentarer är stängda.