Allmänt, Foto

Fredag

wpid-20130924_071806.jpg

Så här ser det ut när kaffemasken funkar som den ska.

Jag har varit kaffemaskinist under den här veckan, vilket innebär att spola igenom och fylla på kaffemaskinen varje morgon, innan fikarasten. Det brukar gå bra, och tar inte så lång stund att göra. (Spolningen sköter maskinen själv, jag behöver inte stå och hälla från en kanna, ifall någon trodde det.)

Just igår gick det inte så bra. Först hade det blivit stock någonstans, så det sprutade hett rengöringsvatten inuti hela maskinen när den började spola! 😯 Det kom vatten överallt, utom där tillbringaren* stod. Jag stängde av och inväntade T, som vet hur man a) tar isär maskinens delar b) utan att sätta sönder dem och c) kan sätta tillbaka dem på rätt sätt igen.

Han kom, såg och segrade rensade, och gick sin väg precis när jag slog igång mackapären för att göra om rengöringen. Då sprutade det vatten rakt ut från maskinen, men jag hann hoppa undan så strålen inte träffade mig. Det var en slang som inte satt fast, men det var snabbt åtgärdat (och L fick skura en extra gång, då det slaskat ner halva fikarummet – som hon precis städat klart).

Mitt i denna röra hann A komma förbi och berätta att en desperat M sökte mig: hon hade blivit sjuk så jag måste vara fackombud under intervjuerna som skulle hållas under dagen. Oj, de hade visst redan börjat…!

Där for den dagen med racerfart. På kvällen hade nog någon stoppat sömnmedel i lasagnen jag lagade, för jag har sovit gott hela kvällen och hela natten och hela morgonen…

I morse försökte kaffemasken trilskas igen, men jag lyckades till slut få den att svälja det beska pillret. 😉 Varje fredag är det veckorengöring av maskinen, alltså stoppar man i en liten diskmedelstablett och kör en längre variant av rengöringsproceduren. Maskinen hostade och hackade och spottade och fräste, men till slut lyckades jag få den att spola igenom de delar som ska spolas igenom – flera gånger, dessutom, för att säkert få bort alla rester av diskmedlet.

Tack och lov slipper jag brottas med kaffemasken nästa vecka, för då är A (som i vanliga fall sköter om den) tillbaka!

[tags]kaffemaskin, intervjuer[/tags]

*) Man ställer en tillbringare under munstycket där spolvattnet kommer ut. Det blir mindre att torka från skåp och golv då. 😉

2 kommentarer på “Fredag”

  1. Kaffemaskiner är inte att leka med 🙂 Det är få män som klarar av dom dessutom. Det fick man erfara på det kontor jag en gång jobbade på. Jag tror att hanteringen av kaffemaskinen var en av mina viktigaste uppgifter 😛

    1. Utan kaffe klarar vi oss inte länge! Väggar spricker, dörrar lossnar från sina fästen, innertak faller ner, datorer får inte bara virus utan rena bakteriechocker. Kaffe behövs för ett friktionsfritt (nåja…) arbete! 😉

Kommentarer är stängda.