Allmänt

Rösta!

Nu har jag varit och röstat!

Vilken tur att man kan förtidsrösta, så man slipper passa precis den dagen det är val. Jag kan ha annat att göra just då. Nu är det gjort, och min röst räknas med de andra rösterna under valvakan.

Kom ihåg att den som inte röstar, får inte heller gnälla på politiken – varken före eller efter valet! 😉

Vem eller vad du röstar på bryr jag mig inte om, men tänk på att många kämpar (och dör) för rätten att få rösta i ett demokratiskt val, runt om i världen. Varför inte utnyttja den rätten, när vi nu har den?

Tänk: allas röster räknas lika, oavsett tillgångar, kön, hudfärg eller politisk tillhörighet. Fantastiskt! 🙂

[tags]röstning, demokrati, politik[/tags]

2 kommentarer på “Rösta!”

  1. Så du hade också valdag i dag? Själv vet jag inte när jag senast var i en vallokal en valdag (jo, det vet jag – 1988) eftersom valdag alltid brukar infalla på arbetshelg. I dag fick jag stoppa ner en rosa valsedel i ett kuvert (folkomröstning). Hemsk färg. Nästan rött.

  2. To vote or not to vote… Klart man ska rösta, annars får man ju inte gnälla. 😉

Kommentarer är stängda.