Allmänt, Foto

Utflykt

Sandhed

Jag bestämde mig för att göra en utflykt i det vackra höstvädret. Knallblå himmel, solsken och hög, klar luft! Ja, OK, jag var bjuden på ett födelsedagskalas också – men åkte iväg extra tidigt. Dels för att hinna njuta lite av utsikten, dels för att hinna shoppa när jag ändå skulle till L.

Biltvätt

Passade på att tvätta (och vaxa) bilen på enklast möjliga sätt. Lite dyrt, men oj så bekvämt – speciellt som jag var ”finklädd”. (Klänning utan spillfläckar!) Nu hade jag tur i natt, då det blåste och var klart väder, så ingen dimma dök upp. Annars hade bilen varit fuktig och full av orange pollen (?) från björkarna igen, så det syns fortfarande att den är nytvättad. (Jag har inte börjat köra in den i garaget än.)

Norra hamn

Kalaset jag skulle på bestod av bokat bord på en restaurang vid hamnen. Jag var på plats först av alla, så jag passade på att fota lite medan jag väntade. Tyvärr låg solen på från ”fel” håll, men fjärden (viken?) blev fin på bild. Gullungen med föräldrar och farföräldrar dök så småningom upp, och vi åt en fantastiskt god middag! Lille J sken som en sol hela tiden. Han är ett riktigt charmtroll! (Jag är inte alls partisk i den frågan, inte alls…)

Kolabönor

Under min shoppingrunda hittade jag kolabönor bland lösgodiset inne i en affär! Sådana har jag inte ätit – eller sett till – på många år. Jag grabbade en bägare och fyllde den snabbt. Ja, inte bara kolabönor, en del annat följde också med. En hel del annat. 😉

När jag kom hem var klockan så mycket att jag direkt bytte om till nattlinne och morgonrock, för jag insåg att jag inte skulle göra så många knop under resten av kvällen. Jajamensan, jag hade rätt. Däremot var jag pigg och utvilad väldigt tidigt i morse, så det blir nog en tidig kväll ikväll.

Det enda jag grämer mig över är att jag inte kollade på nya skor, när jag ändå var i L. Jag är sugen på något nytt och snyggt på fötterna, helst innan det blir för kallt. Skor för sommar och vinter har jag, men jag saknar ett mellanting; skor för höst och vår. Rättelse: snygga skor för höst och vår. Ja, ja. Jag ska väl till L fler gånger.

[tags]utflykt, födelsedag, biltvätt, restaurang, hamn, kolabönor, utvilad, skor[/tags]