Allmänt, Foto, Katter

Trött men lycklig…

Shopping

…kände jag mig i lördags kväll, efter en runda på IKEA! Jag fick tag i nästan allt jag ville ha, även om det jag helst var ute efter inte fanns annat än som skyltexemplar. Typiskt; jag som skulle ha tre stycken! Nu är frågan om jag ska beställa dem online eller om jag ska avvakta till nästa gång jag åker till IKEA? Det är inte bråttom, så jag tror jag avvaktar. Om inte annat så är det en utmärkt ursäkt att åka till IKEA igen! 😉

Jag har inte packat upp från påsarna än, men det blir nog en del före/efterbilder här i bloggen så småningom. Inte på allt, men en del förändringar kommer ni att få se. T ex ser ni (p g a blixtljuset) nästan inte mattan som står lutad till vänster om dörren, men den kommer ni att få se när den är utrullad på rätt plats. Måste bara dammsuga och plocka ihop först – innan före-bilden… 🙄 Städning är inte min starka sida.

Tanken var att jag skulle komma iväg tidigt i lördags, kanske redan vid 8. Det betyder att jag kan vara färdig vid 9. Det innebär att jag – med lite tur – startar före 10… Min luttrade syster, som är den morgonmänniska jag inte är, fick ett samtal ”redan” 10:10 att jag var tankad och klar på macken hemmavid.

Sedan tog det lite extra tid att ta sig dit, då det var en bedövande vacker frostmorgon! Jag stannade och fotade ett par gånger längs vägen baraföratt. Alla träd och övrig växtlighet var täckta av ett tjockt lager frost, som inte smälte bort i den tidiga (nåja) morgonsolen. Småvikarna i älven jag körde efter var täckta av ett tunt lager is, frasigt i kanterna. Riktigt vackert!*

Efter shoppingen stannade jag – som vanligt – på kaffe hos syrran, så jag var glad att jag kommit ihåg att tända brolampan hemma innan jag åkte iväg. Den lampan är lite lömsk, eftersom den inte börjar lysa förrän det skymmer, så jag ser inte om den är på när det är dagsljus. Nu visste jag att jag kollat flera gånger att jag tänt lampan, då det annars är grymt mörkt när jag ska snava fram över den ojämna gården med mina inköp.

Visserligen tänds garagelampan, som har rörelsevakt, när jag kör fram bilen mot garaget men den sitter långt ifrån själva Snigelskalet. Nu hade jag belysning när jag kom hem! När jag öppnade dörren susade två ystra (och VÄLDIGT nödiga) pälsbollar förbi mina fötter, lättade över att jag kommit hem oskadd få gå ut och göra sina behov. De har rengjord låda inomhus, men är just nu inne i en om-vi-inte-slåss-så-kan-vi-i-alla-fall-psyka-varann-period** så de går helst ut och gör det som behöver göras. Inte mig emot. 😉

[tags]IKEA, frost, shopping, utebelysning, katter[/tags]

*) Jag använde en av de bilderna i gårdagens inlägg, även om den bilden var oredigerad. Hade tänkt beskära och förstora lite, eftersom parkeringsfickorna inte var kompatibla med de vackraste vyerna, men nu blev det som det blev.

**) Efter sommarens långa utevistelse (för madamen) har froppisen vant sig att vara ensam herre på täppan inomhus. Hon vill inte riktigt släppa efter på den vanan, så nu försöker de ockupera sina – och den andras – favoritplatser så gott det går. Catfight dag ut och dag in *suck* med blänganden däremellan.