Allmänt

Få se nu

Med lite tur (eller vad jag ska kalla det) kanske jag flyttar över några bilder från mobilen till datorn, får att få in dem i bloggen den vägen, under helgen som kommer. Andra planer för helgen är att städa (ha-haa-haaa), ta hand om tvätten (ha-haa-haaa i repris) och åka till lille J (YES! 🙂 ). Den sista planen beror på om de är hemma, det måste först kollas.

Risken finns förstås att jag grottar ner mig i soffan med en bok eller två. Just nu läser jag en lånebok från biblioteket på min platta, men funderar på att ändra mitt abonnemang hos Readly. Just nu betalar jag för (mängder av) tidningar, men jag känner att böcker är mer min melodi. Speciellt när jag nu kommit igång med läsandet igen.

Eftersom varje abonnemang (böcker respektive tidningar) kostar 99:-/månad, vill jag inte ha båda. Det räcker med böcker, om jag kan byta på ett smidigt sätt. Det beror inte på kostnaden, utan på att jag hellre läser böcker. Tidningar är för mig bara ”väntrums-förströelse” – något att bläddra i, om jag inte har något annat för mig.

Jag har prenumererat på tidningar förr, men det är många år sedan jag slutade med det. Däremot har jag alltid köpt böcker, som jag nu – med tungt hjärta – gjort mig av med. OK, favoritförfattarna har fått stanna kvar i det begränsade bokhylleutrymmet, men jag har slängt hundratals böcker när jag röjde ur sovrummet.*

Det går förvånansvärt bra att läsa e-böcker, både på mobilen och plattan. Ljudböcker har jag nästan helt lagt på hyllan – jag tror jag a-l-d-r-i-g blir färdig med den jag lyssnat på under en längre tid – även om de är perfekt underhållning under t ex bilresor eller matlagning. E-böcker (eller ljudböcker) tar ju ingen plats heller, annat än på minneskortet – och där behöver jag inte damma dem! 😉

[tags]helgplaner, tidningar, böcker[/tags]

*) Rättare sagt; jag har rensat ut dem och packat dem i påsar. A fick den stora äran att köra dem till soptippen återvinningen, jag kunde inte förmå mig…