Allmänt, Foto

Snart

Snart Nu får ni se bilder här igen: jag har hittat laddsladden!* Hemma, förstås… 🙄 Den som städar gör oväntade fynd. Japp, jag har städat. Hela helgen, förutom några vilotimmar då S var på besök.

Vardagsrummet blev JÄTTEsnyggt med den nya mattan! 🙂 Och nya kuddar till sofforna. Och – framför allt – med de nya snygga lamporna, väl värda all väntan. Ni får snart se före- och efterbilder, bara jag får tid att flytta dem från mobilen till datorn. (Jag kom ihåg att ta bild även före, i alla fall av vardagsrummet.)

20141122_115610Före-bild av vardagsrummet

20141122_152059Efter-bild som visar hur snyggt det blev!

Vad som tog mest städtid var att plocka ur alla IKEA-fynd (och liknande saker som strandat i köket) ur sina förpackningar och vidarebefordra dem dit de var tänkta att vara. Nu är det bara kvar att slå in de julklappar jag hittills köpt, men det är inte så bråttom. Han som ska få dem kommer inte förrän till jul, så jag har en månad på mig att köpa papper och snören, ifall det inte finns hemma.

Nu är det ”bara” tvättvikningen kvar att få undan, innan jag börjar dra fram adventssakerna. Jag pyntar inte mycket till jul, utan nöjer mig med adventsstaken med fyra ljus på köksbordet, och så elektriska stakar och stjärnor i fönstren. Inga röda dukar och annat julaktigt; jag använder inte dukar under resten av året heller. Varken röda eller annan färg.

Det blev inget besök hos lille J under helgen. Jag hade annars tänkt städa färdigt på lördag, och åka dit på söndag, men han hade fått magsjuka. Den får de behålla för sig själva, så jag städade även på söndagen. Tyvärr behöver de en akut (liten) grej jag köpt på IKEA, så jag skickar den i ett brev idag. Håll tummarna att den är framme imorgon!

20141124_123015Frimärken. Jag hade faktiskt några hemma.

Det känns jättekonstigt: jag har skickat ett brev! Ett vanligt papperskuvert med frimärken på! Jag kan inte minnas när jag senast gjort det. (Nej, jag skickar inga julkort.) Måste vara åratal sedan?!? Frimärkena var i alla fall utan siffror, så det är väl under ”modern tid” jag senast skickat något som behövde frimärke. 🙄 Tänk, så fort man vänjer om sig!

Veckans matsedel är fixad och klar. Jag behöver inte ens handla särskilt mycket, då jag kom på att jag redan har de flesta varorna hemma. Vädret, ifall ni undrar, består av regn som övergått till snöblandat regn. Slask & blask, och ingen katt ville gå ut när jag hem på lunchen. Tvärtom kurade de ihop sig på badrumsmattan (värmeslingor i golvet) respektive fårskinnet i läsfåtöljen, så jag inte skulle få någon idé om att hålla ytterdörren öppen.

[tags]städhelg, vardagsrum, julklappar, advent, magsjuka, brev, frimärken, matsedel, slask[/tags]

*) Jag har – helt ogrundat – anklagat frågat mina arbetskamrater förra veckan ifall de händelsevis har lånat min laddsladd till mobilen.

2 kommentarer på “Snart”

    1. Tack!

      Det enda ”felet” var att jag köpte den mindre storleken av matta. Ser att den större modellen hade passat ännu bättre. Något att skriva på min IKEA-lista till nästa gång jag far dit. 😉 (Och jag har plats för den mindre mattan också, så den är inte ett felköp.)

Kommentarer är stängda.