Allmänt

November

November är verkligen en trött och grå månad. Det gör inget, då kan jag ju en orsak till varför jag bara sover bort kvällarna – dag efter dag efter dag. Tyvärr är det inte bara under november jag gör så… 🙄

Det är en mycket ful ovana: att komma hem, laga mat, äta, slå igång TV:n, och somna tidigt framför den. Sedan vaknar jag mitt-i-natten, när alla andra gått och lagt sig, så mitt sociala liv blir väldigt lidande. Dessutom känns det inte så lockande att börja städa eller göra annat nyttigt mitt i natten, även om jag kan hålla på utan att störa någon, så både jag och hemmet förfaller – tills jag gör ett ryck.

Eftersom jag vet att jag med 99% säkerhet kommer att somna när jag ”ska se nyheterna”, så försöker jag komma ihåg att låsa ytterdörren innan jag går till TV:n. Oftast har jag gjort det (kommit ihåg att låsa) men inte igår. När jag sömndrucken och nyvaken vacklade ut på bron för att ta mig en rök, såg jag fotspår (som definitivt inte var mina) i snön bredvid bron – IGEN!?! 😯

De var helt klart inte där när jag rökte innan jag slog igång TV:n, men nu är det andra gången på en vecka som jag har mystiska fotspår i snön på gården. Lite oroande är det, men handväskan, börsen och kontokortet är kvar, så ingen har varit in och snott något av värde. Jag måste skärpa mig: sluta sova på kvällen eller bli bättre på att låsa.

En bieffekt av att sova på kvällen är att jag har gott om tid att fundera framåt småtimmarna. Det är inte bra, speciellt som det ofta blir jobbtankar. Jag har inte betalt för att jobba nattetid! 😉 Som tur är har jag vant mig att ha en anteckningsbok & penna bredvid sängen. Då kan jag skriva ner det jag funderar på (angående jobbet – eller annat) och sedan släppa det.

[tags]trött, låsa dörren, fotspår i snön, nattliga tankar[/tags]