Allmänt

Ett mysterium

Jag förvarar mina advensljusstakar och -stjärnor i en och samma stora blå IKEA-påse, år efter år. Varje år när jag tar undan grejerna, förpackar jag t o m ljusstakarna i sina köpeskartonger, som jag sparat, innan jag lägger ner dem i påsen.

När jag – i söndags, det gäller ju att vara ute i god tid 😉 – plockade fram påsen för att adventspynta i år, upptäckte jag att en elektrisk ljusstake var borta?!? Jag har sökt i skrubben där grejerna var, i den andra skrubben, i B:s rum (som inte används till annat än skrotupplag just nu) – men ljusstaken är spårlöst försvunnen.

Skickade till slut, i min desperation, ett SMS till båda juniorerna, som besvarades enligt typen jag-har-inte-sett-den alternativt varför-anklagar-du-alltid-mig… Ingen av dem har lagt märke till den på något ovanligt ställe – och inte jag heller.

Den troligaste lösningen på detta mysterium är att jag av misstag slängt den när jag hade Den Stora Upprensningen för att ställa i ordning gästrummet. Eller också hittar jag den när jag plockat undan allt det andra och ska ställa in påsen i skrubben igen.*

Skumt är det, i alla fall. 😕

För övrigt är jag inte ensam om att ha glömt tända första adventsljuset i söndags. Få se om jag kommer ihåg att göra det ikväll? Det beror på när maten blir klar; om jag äter framför TV:n eller inte. Jag lämnar inte ett brinnande ljus ensamt i köket.

UPDATE
Jodå, jag tände första ljuset igår till middagen. Maten var klar i god tid innan kvällens TV-tittande körde igång. Dessutom fick det upp mig från soffan då jag emellanåt slogs av tanken: -Blåste jag verkligen ut ljuset? Verkligen? Bäst jag kollar en gång till!

[tags]advent, ljusstakar, stjärnor, mysterium[/tags]

*) Kartongerna är ju inte plant liggande, utan lite snedskurna, så just den kartongen KAN ha glidit iväg när påsen lutade, och kanske fick en knuff. Och så kanske något annat hamnade ovanpå? Spänningen är outhärdlig. Nästan.