Allmänt

Förberedelser

Det är tre veckor kvar till jul, men jag gör mitt bästa för att undvika julstressen. Mitt fokus ligger i år inte på julklappar (har jag redan köpt) utan på julmaten (oväntat, eller hur?), samt en liten klick julstädning.

För att börja med julstädningen så har jag en väldigt kort lista:

 • rensa av köksbänken
 • dammsuga & moppa golv nere
 • dammsuga uppe
 • byta lakan i gästsängarna (även spjälsängen)

Julmaten är en mer invecklad historia, men jag har börjat gå igenom:

 1. vad jag ska servera, samt
 2. vad jag ska tillaga själv och alltså inte köpa färdigt.

Kollar kyl & skafferi för att se vilka råvaror jag behöver förnya eller fylla på. Det kan eventuellt bli provlagning av något nytt recept, men varför frångå ett vinnande koncept? Jag vet vad jag serverat varje år, och inget är så traditionsbundet som julmaten.

Eller också kastar jag all tradition överbord, och hämtar thaimat eller korv från macken åt gästerna… Snacka om hur överraskade de skulle bli! 😆

[tags]julförberedelser, julmat[/tags]

2 kommentarer på “Förberedelser”

 1. Det är ju det som är så bra med julen.
  Man måste inte vara kreativ och påhittig när det gäller maten!
  Man vet precis vad som ska serveras och att den godaste
  drycken till är JULMUST – varje år!

Kommentarer är stängda.