Allmänt, Foto, Katter

Kall som is

20150112_162253

Termometern i bilen, vid 16-snåret.

Det är tur jag har en bra bil! Eller, rättare sagt, att min bil har ett bra batteri!

Det var INTE kul att starta bilen efter att den stått utomhus, utan motorvärmare, vid jobbet hela dagen idag. Jag tog bilen trots kylan, för jag skulle handla när jag var klar för dagen. Jag vet hur det går om jag ska gå hem efter jobbet och hämta bilen. Då går jag in i huset – och sedan går jag inte ut igen. 😉

För er, som inte har provat köra bil i närmare 30 graders kyla, kan jag tala om att det är inte bara kallt; det är stelt också. Att växla är som att försöka röra runt i ett fruset smörpaket, pedalerna är tröga att trampa ner och hjulen känns fyrkantiga. Det är nästan så att bilen knakar när man svänger.

Nåja, jag tog mig till Konsum – där jag inte tänkte mig för, utan stängde av motorn! Nu får miljömupparvärnare säga vad de vill, men i denna kyla låter man bilen stå på tomgång medan man springer igenom affären och plockar åt sig det nödvändigaste. Tack och lov har jag inte en dieselbil, utan kör på bensin, så jag fick igång bilen igen när jag shoppat klart.

20150112_183042

Termometern i hallen, vid 19-snåret.

Under kvällen har det bara blivit kallare och kallare, så jag promenerar nog till jobbet imorgon, om ingen drastisk väderförändring sker under natten. Den stora frågan just nu är om jag ska ta med mig matlåda, eller äta från grillen. Våfflor är inte så roliga att äta till middag, lunch, och sedan middag igen. Jag kanske gör mig ett par smörgåsar istället, att ta med till jobbet. Då kan jag ta te istället för kaffe ur kaffemasken.

Katterna vill inte gå ut? Froppisen har jag knappt sett. Hon var och mötte mig när jag kom hem, men är nu försvunnen. Jag misstänker att hon ligger under täcket i min säng, då det uppvärmda badrumsgolvet – där hon annars ”bor” – tyvärr inte går att dra över sig. :mrgreen:

[tags]kallt, bilar, handla, lunchlåda, frusna katter[/tags]

6 kommentarer på “Kall som is”

    1. Min erfarenhet av dieselbil (för mååånga år sedan) är en gammal diesel-Merca, slemgrön, av 1973 års modell, så du kan ha rätt. Även om jag inte är helt övertygad. 😉

      (En jobbarkompis fick låna makens bil igår, då hennes diesel-Volvo inte gick igång, trots s k dieselvärmare.)

Kommentarer är stängda.