Allmänt, Foto

Snö

20150116_081109Blötsnö rinner efter fönstret. På utsidan.

Ja-happ. Nu blev det snöstorm idag. Jag som var så lycklig för att grannen skottat min gård igår, får nu ikväll ta itu med skottandet själv – om han inte tycker synd om mig idag igen. Vi får väl se. Det kan bero på hur blöt snön är – om den går att ta med snöslungan eller inte. (Blötsnö kan stocka igen utkastet i snöslungan, beroende på hur blöt den är.) Om gården måste handskottas får jag göra det själv. Men jag har ju hela helgen på mig…

Strömmen verkar ha varit borta (minst) en sväng under natten, för klockan på micron visade helt fel tid i morse. Tyvärr vet jag inte riktigt vilket klockslag den börjar om på, efter strömavbrott, men om det är 12:00 så har strömmen kommit tillbaka vid 3-tiden, ungefär. Alternativt gick den ordentligt fel när jag kom hem från jobbet igår, om den börjat om från 00:00. Jag kollade aldrig på den klockan igår.

Det har ryckt lite i strömmen även idag, så lamporna har blinkat till ett par gånger. Få se hur vi klarar jobbet idag. Det är så irriterande om strömmen går. När strömmen kommer tillbaka måste datagrabbarna starta om alla servrar i rätt ordning för att allt ska fungera, vilket tar typ 15-20 minuter. Under tiden ringer folk som besatta till deras mobiler och förstår inte varför de inte får igång sina program – strömmen är ju tillbaka?

Jag tar istället en extra kopp kaffe (med strömmen tillbaka funkar ju kaffemasken igen) och tar det lugnt en stund, så vet jag att allt funkar när jag kommer tillbaka till kontoret.

Miss Piggy ska få ett nytt hem. Jag har bestämt mig. Hon fick t o m följa med till jobbet i morse, för jag måste kolla så jag inte har lagt in t ex bank-ID eller annat som jag inte vill ska komma i händerna på köparen. Jag skulle ju kolla det igår, men somnade förstås ifrån det.

[tags]blötsnö, strömavbrott, Miss Piggy[/tags]

2 kommentarer på “Snö”

  1. Ja här har vi riktig sörja nu. Känns mer som marsväder än januariväder, men om jag förstått det hela rätt ska vi börja få minusgrader nu. Vet inte vilket som är värst för då börjar jag halka igen.
    Tycker det var ett bra beslut att sälja miss Piggy. Ingen större idé att sitta på saker som man inte använder.

    1. Nä, precis! Om någon annan kan få glädje av henne, så varsågod! Jag har ju andra leksaker att roa mig med istället. 😉

Kommentarer är stängda.