Allmänt, Foto, Katter

Solguld

20150117_131148

Ifall ni undrar varför jag visar en bild på min fulstympade björk bredvid gatan, så ville jag försöka fånga guldet i den igår. Solen gjorde att snön, och trädstammen, glimmade som guld. Det var ett magiskt ögonblick, för solen visade sig inte länge. Dagarna är korta, även om de blivit längre sedan vintersolståndet, och solen gömmer sig ofta bakom molnen (idag, t ex).

Jag hade tur i fredags: favvogrannen hade slungat min gård igen! Själv har jag skottat (inte sopat, det var för mycket) bron och balkongen i fredags kväll, och igår – i det fina vädret – gick jag ut och tog plogkarmen, samt det som lämnats runt brevlådan och soptunnorna. Härligt! Sedan satt jag kvar ute och njöt av vädret en stund – och då kom A!

Idag gör jag inte många knop. Visst har jag tvätt som behöver vikas, men… Den far ingenstans. Jag kan ta hand om den en annan gång. Jag slappar framför TV:n eller med en bok, och dessemellan äter jag. Och dricker kaffe. Ofantliga mängder kaffe. Jag kommer att behöva gå på avgiftning efter den här helgen… 😉

Vädret? Jotack, det är helt OK. Ett par minusgrader idag, nollgradigt igår. Inget snöfall. Jag har faktiskt ställt altandörren på glänt medan jag sitter vid datorn, för att släppa in lite syre i rummet. :mrgreen: Måste ju orka se mer TV senare.

Hör och häpna: jag har tjänat in ett veterinärbesök! Jodå, jag fick klippa bort jättetovan mellan madamens framben (och ett par mindre under magen) utan att hon protesterade. Och sedan har jag fått klia henne där, länge och njutningsfullt. 😉 Nu behöver jag bara vänja henne vid att bli kammad med specialkammen också, så slipper vi åka till vet för frisering. (Man kan ju alltid hoppas.)

Jag provade göra en fiskgryta med vitvinssås igår. Den var väl OK, men jag blev lite besviken. Hade väntat mig mer smaker. Nå, med extra salt (fisk måste saltas ordentligt) och kryddor var det ändå en hygglig middag.

Få se om jag kommer igång med mina vegoförsök i år? Förra året tänkte jag försöka föra in mer vegetariskt i matsedeln. Det gick inte så bra. 🙄 Mest beroende på bristande inspiration hos mig. Ni vet hur det är; man kör vidare i de gamla hjulspåren och lagar de rätter man alltid gjort. Jag ska försöka införa ett nytt recept i månaden, vego eller inte. Det skadar ju inte att prova något nytt, eller hur?

Haha! Angående recept; jag fick en digital ugnstermometer i julklapp av A. Han vill nog inte serveras fler rosa stekar… Vi har en liten skillnad där. Han vill att allt kött ska vara ordentligt genomstekt, medan jag gärna har det lite rosa (ej blodigt, bara rosa) i mitten. Allt behöver ju inte vara skosulestekt tvärs igenom, speciellt om det ska värmas i lunchlåda i micron nästa dag. (Har det inte varit skosula före, så blir det då.)

Idag ska jag dock värma rester av fiskgrytan från igår, så middagen är redan ordnad. Vad som inte är ordnat är disken. Den ropar på mig från köket, så jag ska gå och tömma diskmasken och fylla den igen. Det är inte så mycket disk, men stora grytor och annat som tar plats.

[tags]solsken, blida, frisk luft, kaffe, Furminator, fiskgryta, vegetarisk, ugnstermometer, skosula[/tags]

2 kommentarer på “Solguld”

 1. Underbar bild.
  Har också försökt äta mer vego, men det går väldigt dåligt. Undrar om det har att göra med bristande intresse eller tid.

  1. Tack!

   Jag gillar ju grönsaker, rotfrukter, etc, men har så himla svårt att servera ”bara” dem till middag. Det ”måste” vara kött/ korv/ fisk till, annars känns det inte som en komplett måltid. Gamla vanor sitter djupt rotade. 🙄

   OBS Jag kan inte kommentera på din blogg utan att logga in (?!?) men jag gillar det jag läser där! 🙂

Kommentarer är stängda.