Allmänt

Fredag

Idag är det fredag, ljuvliga fredag! Jag har vilda planer på att sluta tidigt – men jag får se hur det går med den saken… Jag har försökt sluta lite tidigare varje dag den här veckan, men tiden bara rinner iväg.

Apelsinerna är ännu oätna, men jag ska försöka offra mig och ta itu med åtminstone en av dem idag (så slipper jag bära hem båda två). Förra helgen klippte jag ner mina naglar extremt mycket, då de flisar sig väldigt under vintern. (Flisorna fastnar i kläder och drar ut trådar överallt.) Det gör att de svinkorta naglarna knappt duger att skala apelsiner med, då de nästan inte tar sig genom skalet – och jag ids inte gå i fikarummet och hämta en kniv. I-landsproblem deluxe, men ett problem. 🙄 (Naglarna, inte kniven.)

Eftersom min online-beställning dröjer och dröjer och dröjer med att komma, har jag slagit mig på när-shopping (istället för nät-shopping): en arbetskamrat hade köpt en felaktig parfym, och jag slog till direkt! Inte nu för att jag vet när jag ska använda den, men den kanske går att ha ”till vardags”? Den enda parfym jag har sedan tidigare, är lite för starkt doftande för att använda annat än till festligheter.

Jag har förstås haft fler lukta-gott-flaskor men de har försvunnit med tidens gång – tagit slut eller getts bort. Tyvärr har jag inte ens sparat de tomma flaskorna, som annars hade kunnat bli en rolig utställning att visa barn och barnbarn: så här fantasifulla flaskor hade vi på 80-talet! :mrgreen:

Trots att bilen gick som en klocka igår, och tog mig både till och från affären utan problem, så iddes jag inte laga någon middag när jag väl fått hem alla ingredienser jag saknat tidigare under veckan. Jag försökte inte ens. Smörgås är väldigt lättlagat, går snabbt att göra och det blir minimalt med disk. Jag siktar på en rejäl gryta köttfärssås ikväll istället. Matsedeln kan jag kanske spara till nästa vecka, delar av den i alla fall.

[tags]fredag, naglar, parfym, middag, smörgås[/tags]