Allmänt, Foto

Disktrasa

disktrasa

Den bästa disktrasa jag någonsin haft!

Jag har ett problem. Ett litet problem, men ändå.

I somras fick jag en (stickad) disktrasa i present av en bekant, med beskrivningen att det var den bästa trasa jag kunde använda. Den fick ”mogna” ett tag, men jag började till slut tveksamt använda den, då jag inte för mitt liv kunde förstå hur den skulle kunna vara bättre än den (svamp-)trasa jag använde sedan tidigare. 😕

Lång historia kort: ju mer jag använder den, desto bättre blir den! Någon gång slänger jag in den i diskmasken (den går säkert även att köra i tvättmask om jag bara skulle idas ta ner den dit) men den går hur bra som helst att bara skölja ur och hänga på tork på kranen.

Alla flagor och missfärgningar bara försvinner från trasan. Den är perfekt att gnugga spishällen med, utan att göra repor, för att få bort fastbränt/intorkat material. Spill som torkat fast på diskbänken/köksbordet? En baggis! Vidbrända ugnsformar? Gnuggeli-gnugg med trasan där (efter viss uppluckring i vatten, förstås).

Trasan är slitstark som tusan; jag sköljer ur den och vrider tills fingrarna knakar, men när jag skakar ut den är inga trådar slitna. Jag vill minnas att trasan var hårdare från början, men det kan också bero på att jag har vant mig vid hur den känns. Tyvärr sparade jag inte etiketten som satt runt trasan när jag fick den.

Nu till problemet: jag vill minnas att den är stickad av lin, men jag upptäckte (vid googling) att det även finns stickade trasor i bomull. Hur ser jag skillnad?

[tags]stickad disktrasa, lin, bomull[/tags]