Allmänt, Foto

Död, men inte begraven

dammsugare

Jag skulle ju städa under helgen. (Ja, tvätten stod också på min att-göra-lista, men den fick vänta.) Snöpligt nog tog jag livet av min dammsugare!

Påsen var full och den sög dåligt, men jag hade bara en kvadratmeter köksgolv kvar och skulle byta påse sen – och så lade den bara av. Poff, så blev den tyst och stilla. Den gav upp andan direkt, så i ren ilska sparkade jag in den i skrubben, efter att ha bytt påse och ändå inte fått igång den.

Den var varm över bakänden (feber?) så jag har låtit den svalna ett par dagar. Tänkte ta fram och prova den igen ikväll, bara för att se om den alls går igång (nu när påsen är utbytt). Annars får jag börja kolla efter en ny snabeldrake. 🙄

Jag tror katterna börjat tappa vinterpälsen, i alla fall madamen. Hon hittar nya ställen att kräkas upp hårbollar på, gärna på mattor och/eller framför dörrar, eller på mer svåråtkomliga ställen. Jag fick blöta loss ett par ordentliga blaffor jag hittade bakom sofforna, som tydligen fått torka fast under några dagar/veckor. (Ja, jag städar inte så ofta. Eller noga.)

A kom förbi igår, så vi såg skidor på TV tillsammans. OK, han såg skidtävlingarna, medan jag slösurfade på mobilen och störde honom med frågor/kommentarer i de mest spännande ögonblicken. :mrgreen:

Trots att det bara är måndag förmiddag, har jag redan snott ihop en matsedel – med förvånansvärt få inköp på min handelslista. Detta då jag redan har mycket av det jag behöver till rätterna hemma. Min budget håller däremot inte måttet alls* – det är mycket dyrare att shoppa åt enbart mig, än när jag bjuder in A på middag under veckorna?!?**

På tal om shopping: jag kunde stå emot köpsuget jag drabbades av innan helgen! Mest för att jag var lat och inte iddes sätta mig framför datorn. Ikväll har jag däremot ett Uppdrag som måste göras på hemmadatorn, så risken finns att jag ”bara ska kolla lite” på mina (ö-)kända shoppingsidor…

[tags]städa, dammsugare, katthår, hårbollar, matsedel, budget, shopping[/tags]

*) Inte nu för att jag har någon budget, men visst låter det fint? Det verkar ju nästan som att jag har koll på sifforna! 😉

**) Det kan förstås ha något att göra med att min affär bytt ut lösgodissortimentet – massor av nya färska sorter… Mmmm…

2 kommentarer på “Död, men inte begraven”

Kommentarer är stängda.