Det är något skumt med färska gurkor. Har ni också märkt det? Ena dagen känns gurkan fast och fräsch, nästa dag liksom rinner den ur plastförpackningen. WTF???
Hälsningar från en som tänkt skiva gurka på smörgås (för att äta lite mer grönsaker) under lunchen.
[tags]gurka[/tags]
Gurkan ska direkt förlora sin plast när man köpt hem den. Den ska ligga naken i kylskåpet på hushållspapper. Då håller den betydligt längre. Egentligen gäller det de flesta grönsaker och potatis om man har dem i kylskåpet. Plast gör att kondens bildas och det förstör maten. Hårdost ska förvaras i smörpapper, aldrig plastpåse.
Men det är så mystiskt, hur gurkan kan gå från OK till slask bara över en natt?!?
Du har ett slasktroll i kylskåpet. De kryper fram från ovikt tvätt och gömmer sig sedan i kylskåpet.
…och de förökar sig okontrollerat, precis som dammråttorna.