Allmänt, Foto

Tjuvstart

vafflor

Jag vet att det inte är våffeldag förrän den 25:e, men jag tjuvstartade under helgen.

Dels hade jag tid då att grädda våfflor, dels hade jag en mjölkliter som gått över tiden och behövde användas upp. Den här gången använde jag mitt gamla vanliga recept, och våfflorna blev utmärkta! Sedan jag fått mitt nya våffeljärn (i julklapp? födelsedagspresent?av juniorerna) har jag försökt mig på olika nya recept, men de har inte varit bra.

Förutom våfflorna, har jag även ägnat delar av helgen åt tvätten. Den är inte klar – blir den någonsin det?* – men jag är en bit på väg. När tvätten är sorterad i högar runt tvättstugegolvet går det snabbt att bara byta tvätt i maskinen, och så långt har jag kommit. En blöt tvätt väntar på att bli upphängd när jag kommer hem, och en otvättad hög (OK, ett par stycken) väntar på sin tur i tvättmasken.

Den torra, rena tvätten som hängde i torkrummet är på väg upp. Den har pausat i hallen, då jag tänkte plocka ur de plagg som blir kvar på nedre plan, innan jag släpar resten uppför trappan till sovrummet. Återstår ”bara” att vika den – och snipp snapp snut, där tog sagan slut. 🙄 (Ni känner alla till min inställning till att vika tvätt, så jag tänker inte dra den igen.)

Veckans matsedel är klar, med vissa reservationer. Det kan bli lite rotation på maträtterna, beroende på vad jag får tag i när jag far och handlar idag efter jobbet. Nu har jag gjort en lista på ungefär vad jag kommer att äta under veckan.

[tags]våfflor, recept, tvätt, matsedel[/tags]

*) Retorisk fråga. Behöver inte besvaras.