Allmänt

Uppblåst

Jag har blivit en uppblåst typ sedan jag började med ”tuggamera” plus grönsakstillägg. En stund efter varje måltid börjar det kännas som att magen är väldigt uppblåst och den känslan sitter i rätt länge. Jag kanske fortfarande äter för snabbt, så jag inte hinner känna att jag är mätt innan jag överäter? Här är läge att testa sig fram.

Den känslan är helt klart ett i-landsproblem (närmare specifierat ett Snigellandsproblem 😉 ), men jag försöker ändå dra ner på portionerna allt eftersom. Den här veckan tar jag mindre portioner än veckan innan, då jag tog mindre portioner än veckan innan dess. Sakta men säkert, man ska inte förhasta sig, och jag vill inte riskera att känna mig hungrig.

Under helgen har jag syndat 😉 eftersom jag inte kunde låta bli lösgodiset när jag handlade i fredags. Förutom det bakslaget, har jag försökt ”avsockra” mig under veckan som gått. Jag får ta nya tag med avsockrandet den här veckan (och inte gå förbi lösgodiset när jag handlar).

En av planerna inför helgen var att baka (!) matbröd (!!!), men av olika orsaker blev det inte av. Jag kanske försöker fixa det någon kväll under veckan istället. Vi får se. Problemet med att baka matbröd är att det brukar mögla supersnabbt, om jag inte får ner det i frysen direkt. Jag har inte heller bestämt om det ska bli ett stort långpannebröd, limpor eller småfrallor. (Jo, jag vet – det är bara en svag ursäkt för att slippa sätta igång med baket.)

Jag kan skjuta lite på bakandet, tills jag vet om B & co kommer under påsken. I så fall kan jag baka, för då blir det lite åtgång på brödet. Det blir nog ändå bröd över, till att stoppa i frysen. Även om jag försöker dra ner på brödet (jag kan inte sluta helt, där spricker mina LCHF-försök) så vill jag inte vara helt utan. Om jag bakar själv, med lite grövre mjöl och annat smått & gott, så vet jag vad som är i – och då känns det genast nyttigare.

Även om jag nu har siktet lite snett inställt på en eventuell viktnedgång, så tänker jag INTE äta lättprodukter. Riktigt smör och riktig grädde, i de fall det behövs, är mitt motto. Jag tror att de tillsatser som finns i lättprodukter för att de ska få samma konsistens (och ev smak) som standardprodukter inte är bra. Innehållsförteckningarna blir lite för långa (och finstilta) för att jag ska gilla dem. 😉

[tags]mat, portioner, socker, bröd, lättprodukter[/tags]

2 kommentarer på “Uppblåst”

  1. Det är bara att vara envis och inte ge upp för att man misslyckas någon gång. Jag ger mig själv en dag i veckan då jag inte har så mycket koll. Det gör det lite lättare. Jag gillar inte heller lättprodukter eller sötningsmedel. Mindre av det riktiga istället. Fast jag använder i och för sig mellanmjölk. Men i övrigt.

    1. Jag ser inte godiset som ett misslyckande. Med tanke på hur mycket socker jag i vanliga fall hade satt i mig under veckan, så var det bara en droppe i havet.

      Men: ny vecka, nya tag! 🙂

Kommentarer är stängda.