Allmänt, Foto

Grå tisdag

snoslask150331

Det vackra vårvädret slaskvädret fortsätter idag igen. Ni ser det mörka ”golvet” i rökrutan? Det är decimeterdjupt vatten – med is i botten – som inte har någonstans att rinna undan. Vi får allt vackert stå ute i blötsnöregnet, då ingen av oss rökare har gummistövlarna med sig. 😉

Som tur är, jobbar jag inomhus! Lite väta är inget att bry sig om, då det är självvalt att gå ut och röka. Vi får se till lunchen hur jag gör: hem och äta, eller grillen idag igen? (Den eviga frågan: VARFÖR tog jag inte matburk med mig, så jag slipper gå ut i detta väder?)

Sluttjatat om vädret nu. Jag kan ändå inte göra något åt det. Det största problemet med gråvädret, kombinerat med tidsomställningen, är att jag blir så trött. Tröttare än vanligt, alltså. Perfekt väder att slappa på soffan under en filt.

Igår tog jag en mikrolur. En ytterst kort tupplur, kan inte ha varit mer än en minut eller så, medan jag såg nyheterna. Den höll mig pigg och alert under resten av kvällen – på gott och ont… (Läs: jag är seg idag.) Få se om jag lyckas med det ikväll igen, då jag verkligen skulle behöva hålla mig vaken väldigt sent. Tisdag är ju min TV-kväll.* 😉

Ser ni True Detective? Den! Är! Så! Bra! Jag maratonsåg några inspelade avsnitt i lördags och kved inombords när de tog slut. Nu spelar jag in kvällens avsnitt** så jag kan se det under helgen, i lugn och ro, utan annat som pockar på min uppmärksamhet.

Just nu verkar läget nämligen vara att jag inte får hem några besökare (annat än A, förstås) under påsken. Istället är jag bjuden till L, så jag får träffa dem ändå. Påskmaten löser sig utan problem, och även om B med familj oväntat skulle dyka upp någon dag, så kommer det att finnas någonting att äta. Mat ska man ju ha varje dag, oavsett om det är påsk eller inte.

[tags]slask, lunchburk, trött, mikrosömn, TV-kväll, True Detective, påskplaner[/tags]

*)  Som om inte alla kvällar är det, men just tisdagar har jag mycket att se. Flera serier som krockar, dessutom, så jag får köra med inspelning.

**) Jag spelar också in serien för att ha kvar den. Den går att se fler gånger! :mrgreen: