Allmänt, Foto

Lycka

150605-rollokolor

Jag blir lycklig av småsaker, som idag: Rollokolorna var tillbaka (påfyllda) i lösgodishyllan! Solen skiner – än så länge – och vi har kort dag idag! 🙂

Jag kanske ska iväg och pussa barnbarn efter jobbet, kombinerat med en rabarberleverans, men det är inte säkert. Beror på vad de tänker göra under dagen.

På tal om rabarber; det är det enda ätliga som växer hos mig, utan att angripas av odjur. Och vinbär. Och hallon. Båda de sistnämnda är oönskade buskar som överlevt flera utrotningsförsök, och nu har jag gett upp. De får växa, så får fåglarna ta bären.

Däremot har mitt körsbärsträd, a k a körsbärsbusken, gett upp andan under vintern. Den, som jag verkligen ville ha kvar! Jag bor på fel breddgrad, helt klart. *surar ihop* Jag har inte mördarsniglar – än – men andra kryp, som gett sig på potatisen och vissa lökar i rabatterna.

[tags]Rollokolor, sol, kort dag, rabarber, vinbär, hallon, körsbär, otäcka odjur[/tags]