Allmänt

Planering

Min matplanering gick i stöpet redan tidigt under veckan, men det gör inget. 😉

Eftersom A har semester får han äta var han vill, och det betyder att det inte blir (så ofta) hos mig. Alltså har jag rester så det visslar om det – både till lunchburk och middag!

De planerade hemgjorda hamburgarna jag tänkt mig igår blev kålpudding istället. Det var inte grillväder och jag kände att det var enklare att bara slänga in en låda i ugnen, då jag – för ovanlighetens skull – faktiskt hade vitkål hemma.* Bacondressingen finns ju kvar till en annan gång. 😉

Det är typiskt rötmånadsväder. Även om det inte regnar, så är det ändå varmt och fuktigt i luften. Det var faktiskt riktigt skönt igår, med varma vindar. Under kvällen (när jag sov middagsluren på soffan) drog ett häftigt regnväder förbi, för jag upptäckte att det var alldeles blött på hela bron när jag steg upp. Dessutom hade jag två blöta katter som gav mig mördande blickar när jag släppte in dem… 🙄

Jag har drabbats av ingenting-att-ha-på-mig nu igen. Eller, rättare sagt, jag har ett sommarplagg som jag har svårt att överge, även om plagget i fråga är skitfult. Nu pratar jag alltså om min enda jeans i caprimodell – med halvlånga ben, alltså.

Jag gillar att den har stora fickor, så jag kan bära både nycklar och cigg med mig överallt utan bekymmer, men det är det enda jag gillar med den. Eftersom jeansen slutar mitt på skenbenet ser den ut som ett svårt fall av för korta byxben, vilket får mina ben att se ännu kortare ut. Ett i-landsproblem, jag vet, men ändå.**

Tyvärr är de flesta klänningar (och kjolar) jag har ficklösa, vilket gör att om jag använder dem på jobbet, måste jag bära omkring nycklar & cigg i handen (eftersom jag inte ids dra med mig hela handväskan, med allt annat jag har i den, överallt). Jo, jag vet, nu är jag gnällig, men snart har jag fikat – och då blir jag glad och snäll igen! 😉

[tags]matsedel, rötmånad, i-landsproblem[/tags]

*) Den ursprungliga planen för den vitkålen var coleslaw, men jag iddes inte.

**) Passformen är inte heller bra. Antingen är det byxan eller jag som är felskapt…