Allmänt, Foto

Lördag

Igår kom hösten på riktigt! Regnet vräkte ner, det var riktiga storm- och åskskurar här och där efter vägen.

Jag var nämligen till optikern i L, då jag tyckte jag behövde nya glasögon. OK – det kanske inte riktigt behövdes 😉 men jag ville uppdatera mig. Fräscha upp mig lite. Däremot blev det ingen annan shopping alls, om inte att tanka bilen och äta räknas som shopping?

20150829_104557Min handelslisteanteckningsbok & en penna ligger alltid framme.

Självklart hann jag förbi till gossarna och pussa lite på dem, när jag ändå var i staden. Planen var att sedan åka ut till shoppingområdet S, men eftersom jag fick lite bråttom på morgonen så hade jag glömt anteckningsboken med mina handelslistor hemma… Nåja, om ca två veckor kommer glasögonen, så då får jag shoppa när jag hämtar dem.

När jag kom hem i torsdags, stod en Mercedes cabriolet i mitt garage!!! 😯 Tyvärr är den inte min, men jag tycker A skulle kunna lämna nyckeln till den hos mig. Tänk om det börjar brinna så jag måste flytta bilen ur garaget? 😉 (Läs: tänk om jag vill ”provköra” den. Ofta och länge.)

Idag har jag dessutom ännu en Merca på gården, då A lånat min bil för att fara och jaga, hemma i Byn. Vilken tur att Mazdan var både nytvättad och nytankad, när den ska köras efter grus- och skogsvägar. Eller hur? *smider vilda planer att om jag hittar garagenyckeln så släpper jag inte ut caben om inte jag får köra den*

Nu ska jag inte tjata om caben mera, även om jag – som vilken mamma som helst – tycker att A kunde lagt pengarna på något vettigare än en sommarbil. Det är ju ändå hans egna pengar och hans intresse. Jag köpte mig ju en diamantring, som jag absolut inte behöver, för att inte tala om de nya glasögonen jag precis beställt (glasögon är ett nödvändigt ont, men styrkan hade inte ändrats). Ibland måste man få unna sig något extra. 😉

När jag nämnde anteckningsboken, kom jag ihåg att under veckan som gått har vi på jobbet fått listan att pricka in vilka kalendrar/almanackor vi vill ha för 2016. Jag tog en likadan som den jag har i år, då det är den enda som motsvarar mina krav. Så råkade jag i morse snubbla över en almanacka bland mina feeds, en riktig höjdare. Den hade ALLT jag kunde önska mig, både vad gäller format, innehåll, och utseende!

Tyvärr var den amerikansk, och även där är de Annorlunda än oss: veckan börjar med söndag?!? Inte nog med att de inte förstår det metriska systemet, de kan tydligen inte sätta veckodagarna i rätt ordning. (Men de firar nyår samtidigt som oss, alltid något att glädjas över! :mrgreen: ) Det förstör hela upplägget, så jag får nöja mig med att titta på den, inte beställa.

[tags]höst, regn, glasögon, optiker, Mercedes, cabriolet, unna sig, kalender, almanacka[/tags]