Allmänt, Foto

Skördetid

150829-körsbärKörsbären är mogna!

I våras var jag helt övertygad om att körsbärsbusken* var död. Den stod grå och trist på gräsmattan, utan minsta tecken på liv. Som tur var, hade jag inte så bråttom att klippa ner och ta bort den, utan skulle göra det ”sen”.

Så, helt plötsligt, var den full av gröna löv och blommor! 😯 Den blommade otroligt mycket, vilket resulterade i massor av körsbär nu när sommaren är över. Visst kan det ha varit fler bär under tidigare år, som fåglarna hunnit rensa från busken, men med ett tidigare maximum på 7 körsbär, känns det här som att vinna på Lotto! Och det finns mycket kvar att plocka!

[tags]körsbär, skörd[/tags]

*) Det stod visserligen ”kösrbärsträd” på krukan när jag fick den, för X antal år sedan, men det blev aldrig mer än en buske hos mig. Det kan jag skylla både på växtzon och bristande omvårdnad.