Allmänt

Hösttrött?

Jag vet inte om det är hösten som slagit till med full kraft, eller om det är andra faktorer som spelar in, när jag bara sover bort kvällarna. Efter middagen kraschar jag på soffan, somnar, och sover som en stock till framåt midnatt.

Jag är inte ens pigg när jag vaknar till då, utan får tvinga mig till att plocka undan disk (eller andra mindre hushållssysslor) innan jag somnar om igen. Mitt sociala liv blir verkligen lidande, för att inte tala om allt jag behöver göra hemma som inte blir gjort eftersom jag sover.

Nåväl. Jag får skaffa mig en uppiggande hobby så kanske det går att rätta till. Med tanke på den kommande julen, kanske jag skulle försöka se TV i sittande ställning, med en stickning i knät? Inte för att jag är speciellt bra på att sticka, men det kan vara läge att plocka upp gamla kunskaper och försöka få ihop julklappar värdiga en mormor. :mrgreen: (Halsdukar ska jag nog klara av.)

Alternativt kan jag ju börja virka (det har jag också gjort för länge sedan) men det är svårt att hitta virknålar?!? Sticknålar finns ofta där garn säljs, men jag har inte hittat några virknålar – än.

Jag har även – håll i er! – broderat tavlor en gång i tiden, men det tänker jag inte börja med igen. Barasånivet. Alldeles för pilligt och smått att hålla på med numera. Eller om det är lamporna som blivit svagare…? 😉

Förresten, för den som undrar: det gick inte alls lika bra att få i froppisen medicin i morse. Det gick, men det krävdes viss kattjakt och lite tvång samt ett fast grepp. Spännande fortsättning i nästa nummer… 😆

[tags]trött, sömn, hobby, sticka, virka, brodera[/tags]