Allmänt, Foto

Mormorsgenen

Alltså, den här helgen har jag verkligen utvecklat min mormorsgen till fullo! 😯

Först har jag bakat:

150905-sockerkaka

Visserligen ”bara” en sockerkaka, men ändå! Fatta hur många år det är sedan jag bakat senast! Jag hade inte ens något recept, utan slängde ihop den efter vad jag kom ihåg skulle vara med. (Mitt favoritrecept är borta med vinden, men jag har bakat det så många gånger att det sitter i ryggmärgen.)

150905-ljusmys

På kvällen försökte jag elda upp lite juleljus, då det snart fyller på nya… Jag är inte så mycket för att tända ljus på kvällarna, då jag är rädd att somna ifrån dem, men den här gången gick det bra. Ljusen är numera några centimeter kortare.

Söndag tog jag fram … *trumroll som på cirkus* … stickningen!!! 😯

150906-stickning

Jag har inte stickat under de senaste 30 åren, men bestämde mig för att försöka få ihop en halsduk, åtminstone. Får väl använda den själv om den blir för anskrämlig. Inga tappade maskor än så länge, men jag hamnade lite fel i ”mönstret” och fick göra om. (Väldigt avancerat mönster – varannan rät, varannan avig.)

Jag har köpt garner och stickorna redan förra hösten, men så sent att jag inte hann få ihop några julklappar. Vi får väl se hur det går med den saken i år. Nu har jag åtminstone börjat! 🙂

Och för den som undrar så har jag gett froppisen medicin hela helgen, men i morse iddes jag inte. Nu är hon pigg och frisk igen, snorar och nyser inte längre, och äter med god aptit.

[tags]mormor, baka, sockerkaka, ljus, stickning, katt[/tags]