Allmänt

Tragiskt

Det händer oväntade saker ibland, tyvärr oftast av den tråkiga sorten. 🙁

En av mina nära och kära bekanta har fått en stroke, i fredags kväll. Just nu ligger han på sjukhus, och hans fru är förstås fruktansvärt orolig – över allt möjligt. Hur ska det gå med ditten och datten? Jag försöker lugna henne och tala om annat, för att avleda tankarna en smula, men det är inte så lätt.

Självklart har jag erbjudit min hjälp, men både hon och jag vet att den blir aningen begränsad. De dagar då jag kunde ställa upp som allt-i-allo är förbi, men lättare saker kan jag hjälpa till med – framför allt om hon behöver skjuts (inte orkar köra själv) för jag gillar ju att köra bil (till skillnad från henne).

Samtidigt funderar jag på mig själv och mitt eget liv och leverne. Jo, sådana här händelser sätter förstås igång tankarna åt det hållet. Vad var det som hände, egentligen? Jag har ju för fasen ingen ork till att göra någonting utöver det jag behöver för att överleva – och knappt ens det. Under de senaste åren har jag tappat farten ordentligt. Tål att fundera på.

Det blev förstås ingen tvätt vikt den här helgen heller, och tvätten som skulle göras är orörd. Nå, den far ingenstans, jag får väl försöka ta itu med den under veckan istället. En maskin om dagen ska jag nog orka med.

Jag har börjat läsa den senaste Peter May, ”Lewispjäserna”, på min läsplatta. Det finns ytterligare några e-böcker att ta itu med senare, men jag börjar med den mest efterlängtade. Inte nog med det: en oprövad författare (som jag glömt både namn och boktitel på) är laddad i MP3-spelaren, avsedd att användas vid t ex tvättvikning eller (ensam) bilkörning.

[tags]stroke, hjälpsam, ork, Peter May, Lewispjäserna[/tags]