Allmänt

Måndag morgon

Uppdatering efter nattens försök att se superblodmånen 😉 eller vad det heter: jag var upp en sväng på toa strax före 04 och då hade en del av månen blivit förmörkad (svart). När jag steg upp halv 6 var en skärva åt andra hållet synlig – och den var röd. Så då vet ni. Det är många andra som fotat fenomenet, så alla får se – även om det inte är IRL.

Mina nya glasögon är visserligen jättesnygga, men jag måste låta justera till dem. Brytpunkten i glasen sitter inte rätt – jag ser bra på långt håll men har svårt att läsa. Jag byter nog tillbaka till mina gamla glasögon när jag far hem på lunch.

Det är alltså mina vardagsglasögon som bråkar med mig. Det andra paret, som jag ska använda enbart för TV-tittande (inga progressiva glas), funkar perfekt! Nu saknas bara boxen i sovrummet. Måste ringa och beställa en ny.

Få se om jag har tid att åka ner och lämna in glasögonen den här veckan. Torsdag är enda dagen jag har tid, om inget oväntat dyker upp. B och familjen kommer till helgen, så på lördag ids jag verkligen inte åka till L. 😉

Jag har försökt harva ihop en matsedel för den här veckan, men känner att jag inte alls har någon som helst inspiration. Varm korv funkar varje dag för mig, men jag ska försöka klämma in annat också. Till exempel den där torsken med stuvad spenat som flyttat från vecka till vecka… 🙄

[tags]supermåne, blodmåne, glasögon, fullt upp, matsedel[/tags]