Allmänt, Foto, Katter

Investering

2015-11-10 07.31.51Somliga går med trasiga skor…

Vad tror ni? Är det dags att köpa ett par nya Kuomaskor den här hösten? 😉

Sulorna ser ändå mycket bättre ut på bilden än i verkligheten – jag fick en chock när jag råkade vända på skorna. De är ju så gott som nya! Jag har ju bara gått med dem varje dag under (åtminstone) två vintrar! På ovansidan ser man inget av förfallet på undersidan.

Nåväl, det blir ingen shoppingresa östöver den närmaste helgen, heller. Då kanske – om nu väder och före och allt annat tillåter – B & co kommer hem. Jag har lite smått börjat ge upp hoppet, men förr eller senare dyker de upp. Jag längtar efter de små rackarna! Ja, efter de stora rackarna också, förstås. 😉

Jag har ändå inga pengar att shoppa för i nuläget. Den mobil jag var tvungen att akutköpa drog iväg med hela hushållskassan och mer därtill. Nu får jag tulla på sparkontot om jag ska shoppa något annat än mat – och det vill jag inte!*

Regnet fortsätter att ösa ner, ända sedan i fredags har det regnat. Numera är det plusgradigt, så blixthalkan har försvunnit. Tack och lov! Katterna går ogärna ut, men ibland måste de** – och himmel så snabbt de är klara och vill komma in igen. 😉

Jag försöker komma ihåg att gå på altanen och röka, där taket skyddar mot regnet, men den ligger lite avigt till, rent logistiskt sett. När jag går på toa (dörren närmast ytterdörren) så är tofflor och jacka och väggkorg med cigg alldeles bredvid. Det känns väldigt avigt att ta på allt och sedan vandra tillbaka igenom hela huset igen.

Självklart löser jag det genom att ha cigg & tändare på fönsterbrädet bredvid altandörren också, och ett extra par tofflor (jag visste väl att de där IKEA-tofflorna skulle komma till användning någon gång!) bredvid dörren. Det enda felet är att jag får gå ut utan jacka, men med fleecekoftan på istället. Den blåser det igenom, men än så länge klarar jag mig.

[tags]Kuoma, skor, shopping, barnbarn, regn, altan, rökruta[/tags]

*) Ta från sparkontot, alltså. Shoppa vill jag alltid! 🙂

**) De har förstås låda inne, men madamen vill hellre gå ut istället för på lådan, och froppisen går gärna ut när hon ska skita.