Allmänt, YouTube

Fredag, ljuvliga fredag

Och inte nog med att det är fredag idag – jag får dessutom lön! Huuur jag ska spendera pengar…! 😆

Ja, jag börjar förstås med att betala räkningarna. Eller – jag börjar med att handla mat på väg hem från jobbet. Sedan betalar jag räkningarna. Och sedan får jag se om det blir något över att köpa julklappar för. 😉

Slaskeliblask blev vädret idag, efter en väldigt blåsig natt. Det är visst varmare luft som blåst in söderifrån, men än har det inte tagit bort snön på marken. Däremot har det nästan tinat bort snön och isen från min osopade bro. Tack för det!

Jag får inte glömma att sopa av balkongen ikväll, då det kan ha lagt ordentligt med snö där sedan tidigare. Lika bra att försöka få bort den medan den är flyttbar, d v s innan den fryser fast. Nu har jag även altanen att sopa, för trots att det är tak över *lycka* så har den hårda vinden blåst in ett lager blötsnö på hela altanen. Den snön måste också bort innan det fryser på.

Hela veckan har jag planerat att ta fram adventsljusstakarna för att testa om de funkar. Det har – förstås – inte blivit gjort, men ikväll…! Nu måste jag ta fram grejerna och pynta i fönstren.*

En av grannarna retade mig igår och sa att jag måste ha likadana julbelysningar på min altan, som han har på sin. Han anar inte hur nära jag är att gå bananas bland julbelysningarna – jag vill ha ALLT jag ser för utomhusbruk!

Än så länge har jag inte börjat köpa något, men när jag väl tillåter mig att börja, kan fördämningarna brista…

[tags]fredag, lön, julklappar, shopping, blötsnö, advent, Led Zeppelin, When the levee breaks[/tags]

*) Det blir hela mitt julpynt: elljusstakar i vardagsrummet och en stjärna i köket plus en ljusstake med levande ljus på köksbordet. Eventuellt en röd/julig duk närmare jul.