Allmänt, Foto

Första advent

2015-11-27 07.50.16Utsikten från rökrutan på jobbet

Ni får inte någon ordinär adventsblid från mig den här gången. Kanske senare. Jag är inte riktigt klar än… 😳

Köket ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, med en adventsljusstake intryckt bland allt annat som samlats på bordet. Brandrisken är stor om jag tänder den innan jag fått bort det som ligger och skräpar där.

Istället får ni se hur vacker utsikt vi har från rökrutan på jobbet. 😉

Det är en slänt (som avslutas med träd och  buskar) ner mot älven, som sedan ringlar sig bort mot bergen (älven, inte slänten). Eller, rättare sagt, älven kommer därifrån – för det är åt det hållet den flyter. Soluppgången visar sig från sin bästa sida, en tidig fredagsmorgon i slutet av november.*

Jag småpysslar här hemma:

  • Elljusstakarna har plockats fram, och i vanlig ordning har ett par stycken slutat fungera under året som gått sedan de senast var framme. Jag har köpt två nya, och i år kör jag den minimalistiska stilen: jag har inte packat upp och satt på de små plastkransarna runt ljusen!!! :mrgreen:
  • Vidare har jag vilda planer på att eventuellt byta gardiner i vardagsrummet, men det kan jag göra någon annan helg. Om jag hittar kappan jag vill byta till. Den har funnits, men jag är inte helt säker på att den finns kvar. I köket har jag bytt gardiner sedan tidigare, men jag vill egentligen ha en annan modell även där. 🙄
  • Jag hämtade upp en av mina hushållsstegar från källaren och tänker inte bära ner den igen förrän allt småjox är gjort. En gardinupphängning som behöver fixas här, en krok som behöver flyttas där, o s v. Allt sådant som sitter lite för högt för att jag ska nå utan hjälp.

[tags]första advent, elljusstakar, byta gardiner, hushållsstege[/tags]

*) Jag hade så lite batteri att mobilen inte ville ladda upp bilderna till Dropbox, Därför fick ni inte se den här bilden i fredags.