Allmänt

Soppa igen

Det här är mest anteckningar åt mig själv, tills nästa gång jag gör soppan jag fick receptet på igår. Läs gärna och prova du också, om du gillar starka smaker! 🙂

Länk till receptet:

http://www.tasteline.com/Recept/Kyckling__svamp_och_nudlar_i_miso-_och_rod_currybuljong

Mina egna noteringar:

  • Göm kycklingen för katterna!
  • Riv ingefäran istället för att hacka den.
  • Det funkar med djupfryst upptinad brysselkål också.
  • Glöm inte handskar till chilin!
  • Hacka, skala och tärna allt kvällen innan, så går soppan mycket snabbare att laga. Det är MYCKET som ska finfördelas…
  • Det går att använda vanliga nudlar istället, om man inte behöver räkna kalorier. Då kan man bryta dem i mindre bitar innan de kokas, så man får upp dem med soppsleven. Shiratakinudlarna* bör klippas när de ligger och rinner av i durkslaget, innan de töms ner i soppan. Jag gjorde inte det, utan fick kämpa hårt för att få några nudlar till tallriken. De blev till ett nystan och gled bara ur soppsleven hela tiden… 🙄

Soppan blev stark och god – och väldigt mättande, fast jag inte hade smörgås till.

[tags]soppa, recept, 5:2[/tags]

*) Jag köpte dem på ICA. De ligger i vatten/vätska i plastförpackningar á 200 g/st.