Allmänt, Foto

Godis

2015-12-09 12.44.07Smaskens idag igen!

Nu har godissäsongen på jobbet kört igång! 😆

Företag skickar chokladaskar kors och tvärs till varandra före jul, och här brukar vi ställa fram dem i fikarummet så alla får smaka. Ibland dyker det upp lite roligare sorter (att variera Aladdinaskarna med) där man nästan måste provsmaka varje sort för att hitta sin favorit… Ifall en sådan ask dyker upp igen, alltså. 😉

De här läckerbitarna var paketerade i en plåtburk med julmotiv. Snyggt och praktiskt, de kläms inte så lätt sönder under transporten hit. Jag skyndade mig att snappa en av varje sort – jag hade inte dietdag* då de dök upp – och konstaterade att alla smakade ungefär samma.

Jag är tyvärr (?) lite petig med choklad – den ska förvaras i kylskåp och ätas kall. 😯 Rumstempererade kletiga chokladbitar vill jag egentligen inte ha, men på jobbet går det inte att spara undan något, utan det är bara att äta när tillfälle ges. Hemma, däremot, vilar chokladaskarna lugnt i kylskåpet tills jag har tid.

När jag väl börjar äta från chokladen, så försvinner den i rasande fart. Ett par gånger har jag försökt köpa exklusiva, handgjorda praliner med tanken att unna mig EN enda varje dag, men så fort jag öppnat asken har hälften liksom ångat bort. Jag förstår inte alls…? 😉

[tags]julgodis, choklad, kylskåp[/tags]

*) Angående julen och min 5:2 så upprepar jag bara vad jag tidigare hört: det är inte det man äter mellan jul och nyår som räknas, däremot det man äter mellan nyår och jul…