Allmänt

Vintern är verkligen på plats

Det var -23 i morse, så jag fick svära en lång ramsa över att jag inte duschade och tvättade håret igår kväll. Nu har jag halvtorrt hår i en klämma för att inte frysa ihjäl runt nacken, då jag inte hinner (läs: ids) föna håret torrt innan jag går hemifrån. 🙄

Förutom kyla har vi även fått mer snö, så nu kan julen komma precis när den vill! Inte riktigt än, förresten – jag är inte färdig med julklapparna… Idéerna lyser med sin frånvaro, och jag vet inte alls vad jag ska hitta på åt de som jag inte redan köpt klappar till.

Lite julmat har jag börjat köpa in. En skinka ligger i frysen och prinskorvar i kylen. LAXEN!!! 😯 Jag glömde grava laxen! I lördags tog jag upp lax från frysen, att tina till söndag då den skulle gravas. Stoppade den i kylen och glömde helt bort den. Ja, ja. Den får vara där till ikväll, så kan jag fixa gravningen idag istället. Det är gott om tid, den hinner ändå bli färdig till jul.

UPDATE
Jag har slängt ihop en snabb matsedel, som börjar med att jag struntar i 5:2 till lunch idag. Det är så kallt att jag inte far hem på lunchen, och jag hade inget att ta med i matburk. Däremot tänkte jag handla efter jobbet och då får middagen bli kalorisnål istället. Huvudsaken är att jag får varm mat en sådan här kall dag.

[tags]kallt, kyla, blött hår, snö, vinter, julklappar, julmat, gravad lax, matsedel[/tags]

2 kommentarer på “Vintern är verkligen på plats”

  1. Åh, jag fortsätter att vara ”avis” på din vinter! Här har i allafall det kommit några minusgrader idag…
    Jag gillar inte ”vinter” som bara är mörk och halkig!

    1. Nej, det är ju bara en förlängd höst. 🙁 Hoppas du får snö snart, du också!

Kommentarer är stängda.