Allmänt, Foto

Skotta snö

2015-12-13 12.08.20Flygstrimmor på himlen

Medan jag var ute och skottade all den snö som föll ifjol igår, såg jag flygplanen till Tomten göra strimmor över himlen.

Ja, det är sant! Flygplanen till Tomteland i Rovaniemi passerar här ovanför, vilket ger roliga strimmor i vinterluften när trafiken är som intensivast så här års. Man hör inte planen, men det här kunde jag se, hur tydligt som helst. (Inte på den här bilden, eftersom planet hann utom synhåll innan jag hunnit in och hämta mobilen att fota med.)

2015-12-13 12.59.19Halvskottad gård

Det tog hela dagen att skotta gården. Visserligen var jag extremt segstartad, och tog dessutom en lång lunchpaus när jag var halvvägs, men nu är det gjort. Först tänkte jag bara göra en ”halvskottning” men ändrade mig. Det var inte så farligt att skotta bort snön, när den var kall och lätt. Idag är det -20 grader – betydligt kallare än igår, när snön föll ner och lade sig som ett tungt täcke på bron och bilen.

Vad som är värst att skotta bort är plogkarmen. Inte bara för att den är tyngst, utan för att snön gör att de bilar som sakta kommer smygande längs gatan inte alls hörs. En vacker dag kommer jag att kliva baklänges ut i gatan och hamna under en bil, det är ett som är säkert! Jag är lite dålig på att se mig för, när jag kämpar för att få upp snön på de existerande snökarmarna – ibland behöver jag ta ett par steg bakåt för att ta sats. 🙄

2015-12-11 07.28.08Tredje advent på jobbet – i fredags

Nåja, med lite tur kommer jag ihåg att tända det tredje ljuset ikväll. Jag tjuvstartade i fredags morse på jobbet, mest för att det råkade stå tre ljuslyktor på bordet. Om jag fixar någon sorts middag och äter den i köket (istället för framför TV:n) så kanske jag kommer ihåg att tända mitt eget tredje ljus.

Jag är väldigt försiktig med att tända ljus, mest beroende på kattrackorna som promenerar runt borden utan att bry sig om ifall ljusen står nära eller inte. Dessutom är jag lite manisk vad gäller att släcka ljus; måste gå och kolla flera gånger att jag verkligen gjort det.

Under helgen har jag uppgraderat WP, som inte alls ville låta mig fixa det själv. Istället fick mitt webbhotell (Manufrog) hjälpa mig, så nu har jag en massa trevliga nya funktioner ”under skalet” att kolla på. Med lite tur kanske jag byter tema också (men det märker bara ni som besöker sidan, ni som RSS:ar kommer inte att märka något) – har inte bestämt mig än. Först måste jag få mina tillfixningar att fungera, en del smådetaljer har fallit bort.

[tags]skotta snö, vinter, kyla, tredje advent, uppgradering[/tags]