Allmänt

Vinter

Här slår vintern till med full kraft idag. Det har kommit minst en decimeter snö, men jag har inte skottat gården – än. Nu har det slutat snöa. Jag köpslår med mig själv; skotta eller inte skotta idag? Spara till imorgon eller gå ut ikväll? Blogga eller skotta? 😉

Jag har faktiskt skottat bort snön från bron idag. Det hade kommit så mycket snö att det inte var lönt att ens tänka på sopkvasten. Det blev spaden direkt.

Trots snöovädret har jag varit och handlat ett par julklappar idag. Detta för att jag inte orkade igår. Vi (från jobbet) var ju till J och åt julbord, och när vi kom tillbaka var det ”nattöppet” med massor av folk, marschaller längs gatorna, bildspel på en husvägg, m m .

Jag visste vad jag skulle köpa åt lille J till julklapp, så jag traskade iväg till affären. Där var knökfullt med folk och olidligt varmt, så jag gick snabbt ut igen. Bestämde mig för att det skulle vara lugnare idag – och det var det. Jag fick tag i det jag skulle ha idag istället.

Problemet med att äta julbord dagen efter en fastedag är att magsäcken krympt ihop. Jag trodde jag skulle svimma när jag gick till bilen. Lungorma fick liksom inte riktigt plats*… 🙄 Nå, jag fick stanna och pausa ett par gången – på en väldigt kort sträcka – men kunde låtsas beundra bildspelet medan jag försökte dra åt mig andan. (Note to self: lägg fastedagen på onsdagen om julbordet blir på en fredag nästa år igen!)

Julbordet, då? Ja, det var förstås fantastiskt gott! 🙂 Speciellt fiskdelen, med alla sorters lax och inlagda sillar. Eller också tycker jag det för att jag började med den delen, då jag var som mest hungrig. Det bästa med ett julbord är att man kan prova på allt sådant man aldrig skulle idas köpa hem själv, otestade varianter som kan bli stående efter första smakbiten.

Årets julbord var rena rama djurparken. Förutom allt ”det vanliga” som hör ett julbord till, fanns det även älg, ren, vildsvin och björn (!) att provsmaka i olika varianter; rökt, stekt, gravad, korv, sylta, paté… Allt snyggt uppdukat i en granrisfylld eka. 🙂

[tags]julbord, nattöppet, bildspel, proppmätt[/tags]

*) Och det har INGET alls att göra med att jag rökt i 35 år – nejdå, inte alls!

2 kommentarer på “Vinter”

  1. Åh. Jag blir så avundsjuk! Inte på julbordet, utan på snön! En hel decimeter, livet är helt enkelt inte rättvist! 🙂

    1. Det tog mig en hel dag – inklusive sen start och en lunchrast – att få bort snön, men visst är det fint!

Kommentarer är stängda.