Allmänt

Äntligen!

Jag var ju tvungen att köpa en ny mobil för ett tag sedan. Den gamla tvärdog, så jag fick rusa till närmsta elektronikaffär och slå till på en S5.

Nåväl, även om jag haft en S3 tidigare, så är det en del nya finesser och funktioner jag inte riktigt kommit överens med. Om det ska kallas utveckling eller inveckling vet jag inte, men inte förrän igår lyckades jag till slut ställa in det jag länge längtat efter: att mobilen INTE piper till varenda gång någon skriver något nytt på Facebook eller när jag får mail. Däremot piper den fortfarande om jag får ett SMS.*

Helt plötsligt blev min tillvaro mycket lugnare och friden sänker sig. Jag kollar min FB och mail när jag har tid & lust, däremot vet jag att om det piper till så är det något mer akut.

Nu återstår bara att ladda in någon bra rocklåt** till ringsignal, så blir jag nöjd! 😉

(Dagens väder för den som undrar: lätt snöfall och ca -12 när jag for hemifrån. Det håller på att bli varmare, för det var ca -14 när jag steg upp.)

[tags]mobil, Facebook, mail, SMS[/tags]

*) Det där är en hel vetenskap. En del saker ändrar man i mobilens inställningar, annat ändras i den app som berörs. Det är inte alltid lätt att hitta den inställning man försöker ändra – men nu är det gjort!

**) Jag får kolla igenom mitt låtbibliotek på datorn hemma och fundera på vad jag vill ha den här gången. Förra mobilen hade Deep Purples ”Stormbringer”.