Allmänt, YouTube

Lördag

Visst ÄR det lördag idag? Jag är mer dagvill än någonsin, men tänker inte gå och jobba imorgon. Däremot i övermorgon – hoppas jag är på rätt veckodag nu!

Mina lediga dagar har tillbringats i största möjliga mån framför TV:n. Dels på grund av kylan, och sedan bara för att jag varit lat. Tänkte ta ett ryck med tvätten idag – både att vika och tvätta. Jag ”ska bara” först… 😉

Eftersom jag sett väldigt mycket TV de senaste dagarna, har jag även upptäckt Mötesplatsens gulliga reklamfilmer; de med djuren. Ni har väl sett dem? Jag gillar verkligen en del av dem, t ex ankorna.

Sedan finns det reklam jag blir irriterad på, av olika skäl. All casinoreklam är av ondo, och borde förbjudas! Reklamen visar att om man spelar så är det a) roligt (fåniga tecknade figurer) och b) man ingår i en stor gemenskap med lyckliga människor där pengarna väller in (nejdå, du är inte en ensam tönt hemma i soffan med mobilen som enda sällskap, där spelbolag suger ifrån dig varenda krona). Värdelöst!

Ett lånejämförelsebolag (finns ens det ordet?) visar ofta hur du till lägsta ränta kan låna pengar till livets nödvändigheter; hem, bil, utlandsresor – nejmenväntanu; när blev det lönsamt att åka utomlands på lånade pengar? Inte ens jag skulle gå på den niten! Och vem säger att man måste ”unna sig” en Thailandsresa varje vinter, speciellt om man måste låna pengar till resan?

Inte undra på att folk hamnar i Lyxfällan! Nu har jag inte sett något av deras program på länge, men det brukar vara unga vuxna som har lånat till konsumtion för stunden. Köpa modekläder, -skor eller -väskor, flashig bil, exklusivt boende, resor, nöjen… Listan kan göras lång, och slutänden handlar det om att de måste låna för att ha råd att köpa mat. Typ. Och de öppnar varken räkningar eller breven från Kronofogden. 🙄

Jag har – förutom att slötitta på TV:n – gått igenom mitt bankkonto. Det finns ett sorts budgetverktyg i bankappen, som (i diagramform) visar mig precis vad jag använt pengarna till under året som gått. Hårresande läsning, kan jag säga! Lite kul att upptäcka när toppar och dalar i ekonomin dyker upp (eller ner) –  de finns inte alltid där man tror. 😆

För att byta ämne: jag har lyssnat färdigt på den senaste ljudboken jag hade, och behöver nu en ny. Alternativt skulle jag kunna tänka mig att lyssna på poddar (podradio?) då jag hittat ett par stycken jag är intresserad av att följa. Jag ska försöka ladda in dem i min spelare, så jag har något att roa mig med under långa bilresor, eller när jag viker tvätt.

För intresseklubben kan jag berätta att jag ännu inte avjulat mitt hem. Har jag nu dragit fram pyntet så får det vara kvar ett tag till. Det är trots allt inte förrän på onsdag (Tjugondag Knut) som det ska tas bort. Om jag ens ids då. Det är rätt mysigt med extrabelysningarna i fönstren och på altanen, och det dröjer länge än innan man märker någon skillnad på dagsljuset.

Och hupp, där for en timme till! Jag skulle ju bara blogga lite grann… 😉 (Sorteras under avd. göralltförattslippatvätten.)

[tags]Mötesplatsen, reklamfilm, Youtube, Lyxfällan, ekonomi, poddar, julpynt, vika tvätt[/tags]