Allmänt

Måndag kväll

Jag sitter och huttrar framför datorn. Det är INTE kallt inomhus, utan det är fastan som gör mig frusen. Snart ska jag utomhus igen, då jag inte åkte till affären direkt efter jobbet. -23 grader och snålblåst. Jippi! 🙄

Bilen startade med ett nödrop, så jag körde hem och pluggade i den i värmaren. Där ska Mazdan få stå och tina upp några timmar innan jag måste fara och handla. Sedan blir det att bädda ner den för natten, kanske t o m med batteriladdaren som gosedjur? 😉

Det är så typiskt. Jag har insett att jag måste bör använda datorglasögonen oftare, speciellt på jobbet, där jag sitter framför skärmen dagarna i ända. Blir så trött i ögonen framåt eftermiddagen. Men jag glömmer de fördömda datorglasögonen hemma hela tiden! Få se om jag lyckas få dem med mig imorgon?*

Så synd att jag inte hann ta en bild igår, av hur vi tjejer gjorde som tjejer brukar: gick till toaletten tillsammans. Ja, det var förstås bara jag som behövde göra något där inne, de andra roade sig med golvvärmen. (Kattlådan står i hallen. Dit går jag bara när jag ska gräva efter guld. Eller nåt.)

Övrigt smått & gott jag kan berätta, när jag nu har tid och lust? Windows 10 funkar alldeles utmärkt, även om jag ibland har lite svårt att hitta saker. Kalkylatorn, t ex, var försvunnen, men när jag skrev in den i sökrutan dök den upp. Jag vet fortfarande inte var den ”bor” men den går att hitta. *rycker på axlarna*

Jag har börjat läsa Av skuggor märkt, av Marianne Cedervall, på min läsplatta. Hon skriver myspysiga deckare, typ Morden i Midsomer men i svensk miljö. Inte så blodigt och alla är misstänkta. Perfekt slöläsning. 😉

[tags]frusen, handla, datorglasögon, toalett, kattlåda, tjejträff, Windows 10, Av skuggor märkt, Marianne Cedervall, Morden i Midsomer[/tags]

*) Jag sitter med dem på näsan nu, men så fort jag går från datorn byter jag till mina vanliga – stoppar datorglasen i fodralet och lägger fodralet i brevkorgen bredvid datorn. Varje gång.

4 kommentarer på “Måndag kväll”

 1. Du får se till att ha två par datorglasögon så du kan ha ett par liggandes bredvid datorn på jobbet hela tiden istället för att bära runt på dem.

  1. Ännu ett par glasögon att hålla reda på!?! Jag har redan tre par: mina ordinarie, mina datorglas och mina TV-glasögon (utan progressiv del, så jag kan läsa textremsor bakåtlutad i sängen).

   Men idag har jag med datorglasen till jobbet. Ska bara komma ihåg att plocka upp dem från handväskan också… 😉

 2. Kalkylatorn kan du väl högerklicka på och dra till aktivitetsfältet, så finns den alltid där.

  Eller hur?

  1. Nej, jag lyckas inte med det i Win 10. Men det är lätt att använda sökfunktionen.

   Spela roll. Jag har ju oftast ändå mobilen liggande bredvid mig, och där kommer jag enkelt åt räknaren.

Kommentarer är stängda.