Allmänt

Vinterväder

Det märks att det är vinter. Om det inte snöar, så är det kallt. Rejält kallt. Somliga gillar snö och kyla, somliga inte. Själv är jag någonstans mittemellan: vinter är väl OK – om jag får hålla mig inomhus.

Lördag började med -3 och fint väder, nästan som en vårdag?!? Under dagen drog moln och snöfall in, med lätt fluffig snö som föll först som små flingor och sedan i stora sjok. Jag bestämde mig snabbt för att inte skotta förrän på söndag (när det förhoppningsvis slutat snöa).

A hann vara förbi och byta höger halvljuslampa fram på bilen åt mig. Jag gav honom en del middagsförslag som tack för hjälpen, baserade på vad jag hade hemma, men han var sugen på sådant jag inte hade just då. Vi får äta tillsammans under veckan istället.

Söndag var det -20 grader (vart kom den kylan ifrån?), men jag väntade besök, så det var bara att gå ut och skotta. Efter halva gården var jag stelfrusen, så jag lämnade inre delen av gården oskottad. Det tinar ju till våren. 🙄 Eller också blir det varmare om några dagar, så jag kan skotta klart.

Min kompis S hade bokat in ett besök hos mig, som hon brukar göra. Det beror på hur hon jobbar – ibland hör hon av sig i förväg och kollar om jag är hemma. Vi käkade hämtpizza, drack kaffe och talade om smått & gott.

Tvätten är inte färdig, men den far ingenstans. Juleljusen och adventsstakarna står fortfarande framme, men jag har inte bråttom. Julen varar väl till påska? 😉

Under natten till idag blev det ännu kallare, -25 grader är vi nu nere på. Nåja, jag jobbar ju inomhus, så jag ska inte klaga. Matsedeln är också klar, det är bara kvar att handla det som inte finns hemma – och det gör jag efter jobbet idag. Dagens lunch finns i lunchburk i personalkylen. Ingen risk att någon snor den: djfr gröns är inte så lockande! 😆

[tags]vinter, snö, kyla, halvljus, skotta snö, hämtpizza, tvätt, jul, advent, matsedel, lunchburk[/tags]