Allmänt, Foto

Vackert

2016-01-29 12.29.00Säga vad man vill om kylan, men det är vackert när solen tittar fram!

Nu har vi stora snöhögar, ihopskottade med traktor, som skymmer det mesta av utsikten för oss rökare. Nå, det går att flytta sig en bit för att se bättre. När vi är flera brukar vi stå och snacka med varandra, och då bryr man sig inte om utsikten. Just den här röksvängen var jag ensam, då jag inte synkat min lunch med de andra rökarna.

När jag var ut och rökte första gången i måndags, blev jag glatt överraskad, förresten! Någon hade tömt askkoppen och rensat ”plattan” ovanpå, som sett ut som en igelkott med alla fimpar fastfrusna i snön. Tyvärr vet jag inte vem som fixat det, men det var efterlängtat!

Dagens lunch blev grillmat, trots att jag fastade igår. (Jag vet, jag vet: fastan ska underhållas med nyttig mat de andra dagarna. Mat från grillen räknas inte som nyttig.) Nu iddes jag inte åka hem utan tänker äta resterna av kycklinggrytan till middag, istället för till lunch.

Då slipper jag slava vid spisen laga middag EN dag, åtminstone. Det är skittrist att laga mat åt bara en person. Därför hoppar jag gärna över det momentet, om det är möjligt.

[tags]solsken, snödrivor, rökruta, matlagning[/tags]