Allmänt, Foto

Från fiende till vän

2016-01-31 08.50.17Tidigare var min våg min värsta fiende, nu har vi kommit på mer vänskaplig fot med varandra… 😉

Jag körde igång dietandet igen efter jul, nyår och trettondagen och har vägt mig varje söndag, helst på morgonen innan jag hunnit äta något. Idag har jag uppnått -4 kilo från ursprungsvikten, vilket inte är mycket med tanke på hur mycket jag totalt måste gå ner – men ändå: minus fyra kilo! 🙂

Jag är både glad och irriterad över resultatet hittills. Glad att det går åt rätt håll, irriterad över att det går så sakta. Samtidigt vill jag inte att det ska gå för fort, då jag i så fall riskerar att få en massa överskottshud. Men liiite fortare kunde det väl gå? Det är förstås upp till mig själv att avgöra…

Jag har försökt köra lite avsockring den här veckan också, förutom dietdagarna. Inte så att jag kollat – eller avhållit mig ifrån – kolhydrater i all mat, men jag har försökt hålla mig ifrån just själva sockret. Bara det lilla gör stor skillnad, tycker jag.

[tags]våg, vikt, väga sig, 5:2, diet, avsockring[/tags]

2 kommentarer på “Från fiende till vän”

  1. Grattis till de kilona! Varje kilo är bra. Men jag tror du skulle komma betydligt fortare fram om du använder dig av något sätt som mer påverkar hela ätandet och inte bara två dagar i veckan. T.ex. viktväktarna (man kan använda appen och behöver inte gå på möten), LCHF (vilket inte är något för mig, eftersom jag vill kunna äta allt, men som fungerar bra för vissa) eller helt enkelt kaloriräkning vilket det också finns appar för. Det gör också att man börjar tänka på mat på ett annat sätt så att det går att behålla den nya vikten. För hur svårt det än är att gå ner i vikt så är det ÄNNU svårare att stanna på en lägre vikt om man inte ändrar sina vanor totalt.

    1. Jag har funderat på några olika lösningar, dieter eller livsstilar, vad man nu ska kalla dem. Vi får se vad jag gör och hur det går. Fortsättning följer… 😉

Kommentarer är stängda.