Allmänt

Byta diet?

Jag har lite smått börjat fundera på att byta diet.

Det är helt OK med 5:2 när jag nu kommit igång med den, men jag tror det skulle vara betydligt enklare att köra 16:8 istället.

Skillnaden?

5:2 betyder att jag har två fastedagar i veckan. Under fastedagarna kan jag antingen helfasta, eller – vilket jag gör – äta max 500 kalorier/dag.

De andra fem dagarna kan jag äta ”vad jag vill”, inga restriktioner. Jag har själv satt en del gränser; försöker t ex undvika socker i största möjliga mån, men annars äter jag som vanligt.

16:8 betyder att jag fastar 16 timmar/dygn och har ett ”ätfönster” på 8 timmar. Det fönstret skulle exempelvis kunna ligga mellan 12-20 eller 11-19. Före och efter de klockslagen får jag inte äta något.

Inga restriktioner där heller, annat än de jag själv lägger till. Den dieten kan jag köra varje dag eller bara fem dagar i veckan, beroende på hur jag känner när det blir helg.

Slutsats

På sätt och vis kör jag nästan redan 16:8, då jag bara dricker svart kaffe till frukost, och alltså inte äter något innan lunch (åtminstone under veckan). På kvällarna sover jag ändå framför TV:n, så då kan jag inte äta (den som sover syndar inte). 😉

Jag ska fundera på saken.

[tags]diet, 5:2, 16:8, periodisk fasta[/tags]